[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#5

1001 回覆
42 Like 15 Dislike
咩叫咩電前電後果d?
可唔可以講詳細d
要剪

因為 中分係中間長左
有冇微卷中短露額既髮型推薦下
焗油都幫你唔到

你之前有自己染過? 類似泡泡咁
唔漂底下其實 Shiseido 靚d

自從我有用過日本既treatment鉗 夾treatment 之後

我覺得 無用隻鉗夾既treatment 全部都不外如是⋯⋯

因為隻鉗係類似導入器咁

而且 treatment 如果唔用鉗夾 大多以按壓去整合頭髮

所以 其實無工具或手法都係無咩意思
想請問搵你剪要幾錢?
可以從洗護著手 你係咪好多頭髮?

面大國字 可以係陰到著手 微鬈 比直貼 睇落無咁大

Wella sp balance /lebel
兩面有肉 下爬尖,適合咩髮形?
同毛燥得好勁 點搞
電前電後既護理

ATS電髮(直/鬈)
佢本身呢套電髮既技術同系統

例如有 酸鹼平衡
水份cmc
高溫抗熱膏

蛋白

好難講到好詳細比你聽 因為好複雜
因為佢有大約6種唔同功能同成份既保品

各有各既功用 同方法

但就算 漂過highlight 既頭 電完 手感質感都會好

而 唔會乾或爛

其實 而家既產品真係唔會去到好乾同爛

就連用過泡泡 再電⋯⋯都唔乾唔鞋⋯⋯

(唔用護髮素 既人除外)
耐家tvb黃宗澤個頭易唔易整同處理 係咪唔容易carry
想問下已經日日洗頭, 狂落護髮素, d頭髮都係好乾, 好似草
見到d洗頭水/護髮素同一隻牌子都好多款, 想改善呢個問題應該要揀邊種

同埋唔洗頭一日已經覺得好唔舒服, 係自己唔慣定頭髮有問題 , 因為我屋企人有時都隔日先洗, 但係我一日唔洗已經頂唔順
巴打
想搵你針針轉下髮型
咁即係咩都唔洗做 等佢長返

有呀 泡泡就好耐無用過 用L’Oréal 個d

頭髮好幼又直又貼
有髮型師話我要電中細圈先得
如果唔係好快直

但我自己好鐘意微曲髮
想問電唔電到呢款頭
會唔會好快直返
Thanks
大師
請問焗油有冇話焗邊隻會性價比高?

利申:普通大學生 未係高消費者
想問下有咩髮泥同埋定型好用
無話整咩特別髮型
純粹係等個頭睇落冇咁塌咁薯
剪完頭髮之後個兩個禮拜齋落鹽水都還好
過多排再長返就唔掂
利申用緊SHISEIDO stage work個隻鹽水

thx巴打
咁你似係 髮量多 又屬於天生鬈既散
嗯 比dd耐性同時間
有個方法可以用於幼頭髮上

既可放大鬈到又唔會唔襟

就係用細芯去卷然後用直鉗放大
焗油性價比高 係睇 有無用隻新treatment 鉗夾

Around 750 咁算唔算高消

搞曬所有野
鹽水加 黑泥就已經得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞