[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#5

1001 回覆
42 Like 15 Dislike
唔好剷咁長

頭髮唔好太直
巴打想問下 之前漂過個頭搞到傷曬好旱係咪唔好電住會好啲但啲頭髮旱到飛曬出嚟好核突好似草焗油救唔救得返啲頭髮 想電梨花嗰類 因為頭髮依家淨係去到膊頭落少少
巴打我想問下 之前漂過個頭搞到傷曬好旱係咪唔好電住會好啲但啲頭髮旱到飛曬出嚟好核突好似草焗油救唔救得返啲頭髮 想電梨花嗰類 因為頭髮依家淨係去到膊頭落少少

Btw我係絲好似講得有啲唔清楚

呢個頭點gel
利申 唔識gel頭
頭髮及肩長想買電髮夾
暫時諗緊要philip moisture protection / 鑽轉3x
請問樓主有冇推薦??
定貴小小GHD真係會靚好多?
有冇啲係大約我想要嘅效果嘅圖?
用返treatment

天生鬈一定要靠chemical 同髮膜無關
所以我不嬲都唔會有簡藥水呢part咁cheap 同埋 谷價錢之用

我覺得對果個頭 同好 就用

ATS paimore shiseido lebel 黑人頭 Olaplex
忙呀 平時係收工 放假 食飯先覆到

對唔住
如果軟薄

想做返厚 而hold到個形
會建議電

如果唔係就要

洗頭

打底 吹頭 泥+ spray

唔係既話 會好快散

因為自己整好講 自己既技術

一般都係建議電左佢 快靚正
想問下如果塊面圓但係細,額頭同下巴都好短,腮骨又大睇落完全好肥
而家留緊斜陰,但係因為頭髮硬同多所以要夾髮夾
如果唔係啲頭髮會好亂好mk咁
而且我好少放頭髮,因為一放就好似包住塊面咁
好柒好肥
一直好想轉個髮型 請問究竟轉咩好
依家後生仔返學興咩頭
由細到大去開濕9上海鋪
終於忍唔住 應該點同個髮型師講
額頭高係咪唔可以剪露額髮型
會呀

所以要即刻停用

如果因 意外而無得洗頭 我建議用爽身粉 頂頂都好過 dry sham
想問有頭瘡係咪唔應該電頭髮?但我啲頭髮又少,想電攣佢睇落多啲。同埋想問有冇咩洗頭水可以改善頭瘡?
感謝你如果剪短到膊內捲?咁樣會唔會好啲?
因為一直都想轉髮型 但我額都有少少高 瀏海其實keep翻斜齊好 定係留長中分向外夾個種會好啲?(唔知面肥啱唔啱呢種) 求建議

香港有無髮型鋪識電呢種日系頭?
問過兩三間都話係夾出黎
但睇日本髮型鋪ig都話係電出黎
漂過電唔到 梨花果種厚感

正常而家既產品漂都唔會太乾

除非本身都乾

我覺得除左關漂事 係因為個長度岩岩到膊

所以都會翹 如果唔想成塊野咁翹

可以剪少少layer 同入面斷層(咁樣剪完都會無咁kick)

直接玩 存妹 翹既style
剪得岩剪到咁短 掃亂曬佢就可以架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞