[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#5

1001 回覆
42 Like 15 Dislike
咁如果油頭真係唔多洗諗 除非你唔介意

短清爽都仲話有計既

其實係由2014 年開始架啦 舊登⋯⋯

咁都好因應個天生鬈係點既
其實我有做過一年 A

以前都有答過

要既野唔同 同路線唔同

同埋我覺得無咩要去比

因為都唔同類型

都係髮型師 無ABCD
有分既係心態

而我真係鐘意 自由 開心咁去做自己既髮型既野

所以無係呢方面諗
咁應該都就禿禿地?髮量較稀疏
有呀 電既方法技巧同剪

呢種情況要睇到先講到仔細方法

但其實鬈d都無所謂 因為佢快直既話

加吹頭 都可以做到大既感覺
或者係本身用既洗護清潔力唔夠
要用左一隻正常既shampoo先再下定論

同埋都睇本身皮膚易唔易出油
我用緊 而家

最新果隻版本 4D

3xxx

非常好用 但提防假冒

近排多左假野
自己就天生直 用電髮夾都hold得唔耐
以前聽髮型師講話如果咁嘅情況要電細卷
但我自己想電大卷
真係有可以改善番髮質?唔洗焗油都得
我冇禿啊 髮量正正常常
係髮質好軟
咁緊係唔關事啦

係電鬈之前 有邊個唔係直底⋯⋯

爭在係幾直 幾粗 幾硬 幾難搞

反而硬底 健康 直 要電大 唔係難事

反而幼軟無力要電大先難
佢係styling 野黎架喎

只係佢標榜 用完 夾完 頭髮既水份比之前多

但唔係保養野 係造型野

如果你係想保養頭髮 而你又真係會自己用

不如我介紹隻有用既日本treatment 夾比你仲好啦

2xxx
巴打 想問下男仔染髮有咩髮色介紹?唔想要一街都係既純啡,又唔想好高調個d金色綠色個d 自己膚色偏白 最好可以有圖 唔該晒
入面外國人個隻係亞麻綠?會唔會太誇張,好難carry?駛唔駛漂同幾耐會甩色?買染髮膏應該要買咩色先有呢個效果?
有興趣啊 就係想試下自己整,但又怕整完太乾! 未用過夾怕買3千幾蚊果個都哂咗
頭頂開始少頭髮,師父點攪好?
圓面肥仔 頭髮硬同直 唔剷側邊會gut起 中間留緊 但又未去到扎得穩 可以點
細軟油性髮
轉左用euavdo去油洗頭水幾日
個頭一日冇洗,成層油咁款
係咪要用多排定隻水唔岩我
想問問巴打,我又個d好平好軟既髮質,係未直接電髮整鬆佢好d,大約個價係幾多?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞