[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#5

1001 回覆
42 Like 15 Dislike
想搵你 剪 tg左你🙇🏼‍♂️
咁就緊係唔可以啦

每次接觸到洗頭水就要用
以為唔洗用咁密
想問下有咩髮泥適合油性 硬同直嘅髮質 個髮型成日都好易塌 同好難keep得耐 但明明都跟足youtube d吹頭教學
黑白色睇唔到咩

不過你可以試下用黑泥 都做到啞 matt既feel

類似
及肩本來就會有少翹 做左直係無幫助既

對下半part 就無咩幫助 對上半 既分界就會有
用wax

Milbon wax3-5 號 視乎硬度

(pj系列)
巴 長面 額高 瓜子面 想剪得大個小小 唔想太小朋友
可以點剪 有咩選擇?
唔該 巴打

有埋隻橙色既root supli treatment
咁做梨花頭呢?
依家好似好hit咁
其實我想電卷多啲
但黑髮卷感覺很老

利申:工作原因唔可以染
要呀 用返就可以
因為本身個髮質底

我建議多個步驟( 用mosses 打底 同埋用排骨梳吹)

而你想要做既造型係邊款 少少曲曲彎彎咁?

如果處理唔到 直接電唔洗煩
黑髮 鬈 當然而家都好興 架仔鬈髮咁 自然既

黑色都好靚 因為唔會係同一點堆積

梨花都得 但呢個長度都係要吹 唔係電完 吹得唔好都會有少少反

我地髮型師影相 緊係擺到靚一靚 實際家用 果種長度 會跟住個膊或個肩走 其實吹得唔好係會有反既可能

梨花興左好耐啦
有咩男性洗頭水好用?
而家用緊Aisan 好似唔岩男性用
洗完都多頭皮
髮質算中性 唔算油/乾
Gel 開 all back 分界嘅髮型 d頭髮好易跌返落黎 定唔到
尋日俾個髮型師夾直左個頭
下面就夾佢夾曲左 話出到黎好自然
點知成個阿嬸咁 有咩方法令到啲曲髮快啲變番直?
大師幫幫手
呢隻協助頭髮快速生長?
Wella sp balance /lebel
架仔唔啱我
要似架妹先得
咁唯有乜都唔做等佢長
其實吹乾先gel定落左gel先吹乾好?
咁所以咪 一係打底
一係就要電先幫到你
唔係 但係對你 頭皮好既
唔好比個架字嚇到

自然 整體感覺輕 唔堆積
(但唔係碎)

咁緊係慢慢等佢長好啦 而家呢種情況
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞