[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#5

1001 回覆
42 Like 15 Dislike
新生嘅都係咁
但我有染同電 唔敢去漂
樓主新年快樂
祝你客似雲來

男仔想問下頭大面大包包面想電捲髮
邊款類型較合適
我都係額頭大面又大,點算好

黑泥
必須用護髮素 然後 盡量擦乾少少 渣一渣d頭髮

反而係唔用護髮素就會快直
每日 代謝都會甩約33條

因為鬈左之後 會比d鬈卡住左

所以當護髮素 或洗頭時 就會出返曬黎

感覺會比之前直 甩得多
唔該晒巴打
新年快樂
咁我想問電完髮洗頭水有冇邊d唔用得
我個頭好快就直曬 我問佢點解佢都答我唔到
佢話可能因為我洗頭水係控油
仲猶豫緊應唔應該再電過
好驚勁快又直
有冇電完髮既洗頭水推介?
另外想買風筒 爬過文想問parlux 2800定2600 好用?
想問下短頭髮做唔做到拉直
前面陰好鬈 就算用完直髮夾 過一陣又會鬈返
想問如果女仔方型臉嘅啱唔啱剪短
想剪到膊頭以上
樓主你好呀
我之前梳咗1X年 all-back
而家留齊蔭有一年,但係仲會有條中央分界,尤其係之前嗰晚冇洗頭的話
係咪一味靠梳冇用,一定要朝早吹頭?晨早流流唔想嘈醒屋企人
Thxxx
巴打新年快樂

如果以黑底唔漂黎講
請問lebel/shiseido/milbon 邊隻比較好? 或者巴打有冇另外邊隻比較推薦?
印象巴打以前比較推milbon產品 爬番post見到依家比較多推薦lebel 想請問milbon係咪已經過氣了(定lebel依家做得更好

上次去兩間髮型用品店問shiseido染膏都比店鋪嘅人瘋狂sale意大利牌子
話shiseido阿摩尼亞好勁好盛
其實理髮產品應該去邊度買
上網睇都唔知邊度先有得買goldwell treatment/conditioner , napla oil
喺salon 買好貴
同埋洗頭水用邊隻好?
電左個頭之後幾後悔下 有無方法整返直? (男)
都要睇咩面形襯

直接比相佢睇
之前用開syoss鹽粉,幾好用,仲有冇邊款牌子好用?

鐵達尼號入面李安納度個髮型洗唔洗gel?
大師,如果男士粗硬髮,想修得輕身啲,不過唔想用牙剪剪到碎薄晒,要點同師傅講?
想留長髮係咪唔應該電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞