[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#5

1001 回覆
42 Like 15 Dislike
有冇咩生髮洗頭水介紹
純粹想頭髮長快啲

偏啞色調既既啡(唔洗漂)

但唔可以上係粗黑髮上

其實唔漂底下 都只會係啡做主導

啞麻都好襯白
係亞麻綠 幼髮質可以唔洗漂 直上

粗要漂

甩色視乎點上
你咩長度?
用返d較好既洗護產品

Eg. Lebel 頭皮抗氧化
男仔 天生頭髮少鬈 次次髮型師都可以幫我吹到頭髮直曬 好好睇 但係屋企吹極都吹唔到 係咪關風筒事 有冇邊隻風筒可以介紹 Dyson?
長到心口對上
可以唔駛漂但又唔可以上係粗黑髮上?咁者係粗黑髮既人就要漂先得?
想問下甩色方面問題
自己用Lakme漂到漂到9Lv
再用依支上灰色(D/Sia13)
上半個鐘途中有加熱
洗後顏色出嚟真係好靚
但我Keep完兩三日後再洗
鬆根位就已經變黃
鬆尾就正正常常
Around洗多兩三次後就隻顏色就已經唔同咗
而鬆根黃位得越嚟越明顯
到後頸剷青位就完全變黃

其間用洗同護髮

雖說髮根為係比較熱
但都應該冇理由一個禮拜唔夠就變成咁
洗頭我都比我多數用凍水洗
想請教下係染發劑問題定係咩地方出錯左
唔剷果d 係想留返長既部分?

如果係 得忍
用返 專業用既洗頭水就可以

唔洗刻意用去油

想有好轉

直接用 wella sp balance
點都好過你而家咁

如果之後 仲有d小問題 再考慮轉唔轉
頭快急急長

但我個人覺得 都係唔建議用 呢類型產品
Parlux

Wahl

Babyliss pro

Dyson

Babyliss 紅色果隻 都好輕同快乾

以上四款 我全部都有用

Parlux 最平
如果天生鬈想有直既感覺

風力同熱係必須
我漂過頭,上次染完頭髮好快就甩哂色,同埋而家好黃好mk,如果我染返深啡,係咪都會甩色?同埋漂過電唔電到?ig而家好多個啲梨花頭,係咪keep得唔耐?

唔該哂巴打 祝你生意興隆
做咗 Paimore 直療
啲頭髮點保養好?

其實做直療有冇咩唔好?
巴打, 我絲長頭髮無咩力水, 平時出完街一日, 前陰油到會變BARCODE頭果隻, 好想買髮蠟整齊返臉龐既頭髮, 但又唔想用完變萬年油頭
髮蠟有無好推介
好想用完好似你剪出黎果D囡囡頭咁靚。

之前買左你推介既 REVLON 紅樽 ALL IN ONE 已經解決左毛燥問題
本身頭髮黑底,想自己買shiseido染髮膏染,會唔會好難上色呀?
買咩色號先可以染到偏深色ge霧面/啞啡呀?

然後 去髮型用品店買d treatment

Milbon /B5 都可以

每part搽成個頭一次 然後用隻 鉗 慢夾
有無product 介紹改善髮質? 洗頭水/護髮素/免沖洗果d product
有少少毛躁 +自然捲
3號面型+細個樣既男仔男有咩選擇? 平時淨剪短,已經覺得好悶
大師你大唔大數,點上數
好多人話paimore直療唔傷頭髮,係咪真嫁
啲頭髮好乾又自然攣 想電直又唔知揀邊隻好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞