[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#5

1001 回覆
42 Like 15 Dislike
咁佢又唔係要升級同另加剪髮喎 不過 洗剪吹 paimore直療 shiseido染髮 係其中三個option 所以想知$900合唔合理 定平得濟
平得劑

Paimore 直 shiseido 染 剪埋

真係唔好預有咩好效果

一係就好似我之前咁講 要咋加另收野

一係就 唔係好果d貨 然後出事

咁當然都有機率係好既 不過好低下啫
伏多

點平 都平唔到去咁既地步

就算公司拎幾大貨量都唔可能

簽埋約都唔得 如果真係咁用貨
想問樓主關於:
1. 染色泥既推介,主打灰銀白
2. 另外泥方面幾年前聽剪開頭髮既髮型師手推介買左啲叫水溶性既呢
係比較無咁難打理同易清洗,想問下水溶性既泥有無話化學成化更重更傷頭髮(副作用),如果無既話有咩邊款推介?(牌子)
1 .無 因為 化學成份重 難洗 同唔易搽勻到時仲核凸
不過 之前有個客送過比我玩 佢係日本買 然後拎左黎比我玩 又幾易搽同好洗 又定到形 係我用過既入面 覺得最唔錯既 價錢好似2xx-3xx 唔記得

2.黑泥
想問下咩係黑泥
有冇邊款推介
唔用定型都夠?
利申我啲頭髮比較硬,又生得快
剪個層次結構岩

無論快長與否 用添都hold得到

我唔係好 好用spray

要用都係 沙巴spray /power point

呢啲剩係個劉海微微捲有冇得電
叫咩名堂
有 如果呢隻 要留尾唔電
過左唔夠2個星期 已經冇晒紫色
變左啡紅色
算唔算快甩?
想轉下髮型可以tg巴打?
其實鹽水幾時先要用?
定係頭髮軟先要用?
我平時唔用直接上泥

求巴打指教
想問下巴打一個問題
本身我頭油好勁 一日唔洗頭就會好油
而且頭髮都甩得有少少多
我剪頭髮嗰時個髮型師推薦我用paimore r3 system 洗頭水
依隻洗頭水好唔好架?或者有冇其他推薦比我

巴打你好 圖中左邊嗰款 叫咩名堂
thx巴打
咁有冇咩泥推介
我見你樓上post咗幾款出嚟
最底lazulite個隻掂唔掂?
我都幾容易出油
洗完面一陣就開始有油
我諗應該算係油性髮質
有冇咩特別嘢要注意
另外洗頭水諗住買巴打樓上推介嘅wella sp
係咪一般洗乾淨個頭夠用?
我d頭髮天生攣,用過190度既直髮夾夾,點知夾完1個鐘就打回原形,個夾係咪未唔夠熱,定係有咩其他原因?同埋日日用直髮夾 & 電髮比,邊個傷d?
另外 我由細到大都keep住allback今扎起頭髮,遲d會唔會攪到髮線後移?
電完髮係唔係要等3日先可以洗頭
差唔多 其實 而家 可以用d上色洗頭水 去維持返隻紫
巴打我想問吹頭髮,我睇你post youtube 吹髮頭髮段片
只係用熱風帶過,唔洗等佢冷卻?
另外我想知有人用完熱風吹之後會用風筒尾貼住,咁樣有咩作用?
同段片就咁用熱風唔冷卻有咩分別
男仔想染灰色
有咩灰色係無咁顯眼 唔會比人太注意到既?
做緊入境處驚太誇唔比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞