[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#5

1001 回覆
42 Like 15 Dislike
Lebel d 野update得快同好d

Milbon 都係稍稍過氣 開始

如果黑底唔漂 日本色溝mix tone 就一定會特別少少

意大利牌子 來貨平麻

歐野。阿摩尼亞仲重

Lebel /Shi 架仔野 keep住唔會差
Napla oil 我之前都係搵代購

但我之前有個客經常分享佢買到呢類野
所以佢都教識左我

amazon.jp
要既效果唔同

一般冷燙 會 鬈d 出黎個質感上相對會散少少

熱燙會實淨d

當然細微都好講實際情況而去訂用咩去做

電左唔落gel就咁吹乾都係會有呢類效果 不過gel左就會實靚d
輕輕掂返藥水 然後擺 都會直返dd
我唔建議用鹽粉 因為對頭皮既負荷大 而且 難洗

一定要gel
直接咁講

但 其實剪方面都可以靠section 收返窄身個形

你直接同佢講 唔想用牙剪做 呢類效果
留到中間既時候 如果完全直 8 成人都唔多襯

唔靠鬈 好難靚
Muss打底 但其實你呢種髮質要做到呢種效果

基本上都係無咩可能
岩岩去完新年旅行岩岩返

所以會遲左覆 Sorry
要用較淺既色膏同雙氧奶去試色

(咁當然直接漂就最快最有效
粗身?
黑?

上過深色或黑?
你指我本身post出黎既長 定係連埋留言

如果太長 我又要執執佢了
咩長度

想做咩類型既效果
如頭大 剪既時候個section 要收窄

你既情況係?

不過呢類都好蝦人整

想問如果想整呢隻 黑中帶藍 需唔需要漂
我上網睇話甩色會甩到啡綠色岀嚟 係咪一定㗎?想hold住黑色又得唔得?
咁又真係唔多

但唔首先唔好自己嚇自己先

心理較好緊要 從洗頭水著手啦
大概三 四個月 輕輕修下個髮尾

用新既頭髮做 髮尾 (呢類情況有少少似青瓜咁 當 青瓜個面 暴露得係空氣耐 接觸面會變黃

但你輕輕切走佢 又會變返白雪雪

留長頭髮都一樣

但都係要搵岩人 總有人多手 自以爲

唔會長頭髮抵與唔抵 正常人 我自己黎講

係睇手工 長度 面積 同幾複雜

Paimore 反而會愈做愈差 質感

Ats反而唔會 因為有套電前同電後既野用

不過都係果句 睇操作
要漂

但如果幼頭髮唔黑

格硬上都會有佢呢種感覺 但就再黑dd

同埋會襟甩d

如漂左 一定上到 但好快就會變色

綠綠地或灰
(視乎漂底)

啡啡啞啞
(視乎漂底同條方

如果條方有加 N色 就會襟甩dd 效果沉dd 但甩出黎會變左有少少啡啡啞啞

係hold唔住黑色 除非 係幼髮唔黑 上

呢隻打底
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞