[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#5

1001 回覆
42 Like 15 Dislike
點樣將個層次剪得重身啲?即係番番厚佢?

琴日比依張相型髮師剪 幫我做左數碼電髮
本身髮量長度同相差唔多
剪完效果ok既 但比想像中曲 做唔到相果種自然
其實係唔同電法定我諗多
我都tg過你,麻煩有時間睇下啦。
短 同埋睇下可以點執

因為要睇 高成點同埋m成點

邊個部分既髮量夠carry 呢件事
直接相 更好
其實係可以電

而且 只要剩係拉返直

新生髮就可以
唔建議 自己判斷完 一黎就用 去油

用左wella sp balance 先
染 或者由得佢白
唔建議自己染

非專業性 用品

一次 等於我地染三四次既質感同受損程度(泡泡

想問下亞洲人側邊d頭髮可唔可以好似鬼佬咁貼?係咪留得夠長就得?

同埋想問下想留伊健呢個頭點樣由短髮過渡去佢咁?
點搵你剪?
如果想做到自然濕亮感覺,
有冇咩product介紹?
1.係barber有冇分享有冇咩邊款好用
想問下樓主有冇啲gel頭product可以推介下
想gel普通分界allback髮型
之前買過gatsby啲髮泥
結果完全唔work搞到唔敢再亂買
女仔頭髮好乾旱好蓬鬆攣攣地咁 d毛毛插曬出黎 見到話paimore熱療話唔傷頭髮又可以直髮 係咪真? 有冇推薦邊整?見fb d都成千幾蚊
女仔皮膚天生深色
(試過比人問係唔係菲律賓人)
但又想染下d突別d既顏色 唔係黑/啡
有冇咩介紹?

[呢家過肩長頭髮 已經打算前到岩岩過膊頭]
有冇邊隻鎖色洗頭水介紹? (我髮質又粗又硬)
想問下大家染髮如果唔洗漂既話 會選擇自己染定都係去salon染?
我去salon染成日都染唔到自己想要既色
如果自己染你地會用邊隻牌子?
自然孿,呢幾年開始會忍到一年先整一次負離子每次都剩係電新生髮
同埋已經好努力打理,有定期敷髮膜搽護髮油,但留到咁上下髮尾都係會旱哂開叉問題都好嚴重
一直想留長留到過腰,但跟開個髮型師見到頭髮傷就會幫我剪哂佢
想問就算想留長,係咪都要定期修剪髮尾?
同埋有無咩洗頭水/護髮產品啱我用?定真係要定期去salon做treatment先有得救?
呢個問題 好易解決 係剪既技術層面
咁關個髮型師事

除非你 比鬼仔或靚仔

或圖係淺色 鬈毛

但你又係 直 深色
應該點吩咐髮型師點剪?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞