[高質文]資深髮型師-你問我答@為你解答所有髮型問題#5

1001 回覆
42 Like 15 Dislike
咁衰咁賤
只係paimore 無大家吹棒到咁神 而且我想帶出個重點係

就算咩藥水 都要個人 用技術操作 如果 佢都係用得唔好 都無意思

ATS有一整套 電前電後既護理

電完髮質手感比之前還要好

咁當然 都要睇個人識唔識用 有無咁上下專業知識 技術
TG左你樓主
想問下如果之前用染髮劑染黑個頭,宜家想染返啡得唔得?係咪好難上色?
巴打有無tg,想星期六搵你整頭
點解啲頭髮咁難上色
巴打
如果想揾你可以點聯絡你?

post太長sorry好難追

咁係天生鬈 之後都唯有再做新生髮
要上面既 形或 長度夠

放返大上面個型 唔好集中曬係塊面度
基本方向就差唔多

係細節位可以調節下
電到 但你都要識吹(簡單既)

同埋 可能面果d 要靠自己 夾返中間 補一補layer既感覺

不過都唔會係一勞永逸 長返都係要再電
係呀 所以都係要長同有一定既厚度
識 你呢個都粗得劑 個 section
細多少少仲靚
電得唔夠鬈

有時溝通同理想都有出入既

我自己整 一般都會預鬈dd

但唔係成個頭預鬈 只係將 頭入面某幾隻預鬈少少

等就算 本身果個人唔識吹
都唔會吹到個頭直曬

我通常電完都係教人就咁吹

唔多洗 落野罩乾
有d for 鬈既
但我自己覺得多餘

用返d靚既洗頭水就可以

Lebel milbon 果d

過3就有d太大風
有無咩捲髪器推介同埋影片教學
https://www.youtube.com/watch?v=dCFDyDvGlpc

之前有電過見到佢個頭好似唔係好厚又夠鬈點整 係咪佢塊面本身夠長
做到呀 但最好局部有需要既位做

全頭直 真心7 如果短

通常我就留少少尾唔做 加 某d位唔做
等個形自然d
要睇下其他 野襯唔襯 eg 感覺 或在無咩位可以就一就

就到無咁覺
夠長或

果個位 刻意做 軟化

但 如果本身前面係有個轉 或好撐起就無咩用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞