做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
驚唔驚警察投訴科?

絕大部分係

搞清楚咩係藍絲先啦,支持香港警察呀

咁警察支持警察係正常既

Yes,我話問呢條問題果個

確認環境安全之後就會昅 如果同beat/車有女同事就可能會逗佢

例如條街好多人但係真係好正話會唔會忍唔住擰轉面偷望幾下
或者特登逗佢?

會 幅度同動作當然唔會明顯啦

唔會特登逗

緊係扮突然見到後面可疑人士想逗
之後急步行返轉頭咁繼續𥄫
戴定頭盔先: 牽涉到個人私隱既問題 我未必會答 唔好意思

-人身攻擊者注意: 麻煩唔好阻住真心想問問題既巴打 同埋我一律只會比粒膠你無謂浪費大家時間喺度爭吵

-利申: 支持以武裝革命達致香港獨立

見到同袍打人會點處理?
學堂係咪好鍾意玩菊花?有冇互打飛機

唔係

驚唔驚警察投訴科?

唔驚 未比人投訴過

確認環境安全之後就會昅 如果同beat/車有女同事就可能會逗佢

例如條街好多人但係真係好正話會唔會忍唔住擰轉面偷望幾下
或者特登逗佢?

唔會特登逗

我無咁狼死
警員(專門人員)係做d咩?
戴定頭盔先: 牽涉到個人私隱既問題 我未必會答 唔好意思

-人身攻擊者注意: 麻煩唔好阻住真心想問問題既巴打 同埋我一律只會比粒膠你無謂浪費大家時間喺度爭吵

-利申: 支持以武裝革命達致香港獨立

見到同袍打人會點處理?

遠離 錄音/錄影 匿名舉報
人工幾多?
有咩津貼?

同d陀地係咪已經打哂招呼?

起薪2萬2
而家薪級點就大約8年跳完年年跳既point去到3萬鬆
12 14 18 無記錯既話 就長期服務增薪點 3萬 5 6到
跟通漲一年一個point多一千蚊多d
而家起計 如果18歲當差 大約23 24 就拎3萬到人工 (未計老強)
津貼咪醫療 住屋但要1x年資

所以對於一d係經濟唔係繼好既家庭長大既年輕人黎講
呢個門檻同呢個回報係唔錯
呢個價位已經比上不足比下有餘
可以支撐一個4人家庭唔差既生活質素
特別係而家既香港 私人市場係搵得多但朝不保夕
你人才輕鬆月入10萬另計

而家讀書有津貼 讀完中學無錢讀大學又可以賺住人工有人津貼讀書

但都係你有幾座金山既另計

做緊警察有時間返學咩?
警員(專門人員)係做d咩?

有專業技術既警員 例如樂隊成員 技術器材既操作員

唔會特登逗

我無咁狼死

其實有冇得申請調去中區夜晚巡蘭桂坊?
有得光明正大𥄫女
不過話說我見到好多警察見到有人鬧交都扮見唔到
巴打 我宜家等緊call
眼見身邊有啲朋友都係等緊call佢地收到封警察資訊日email 我反而冇
會唔會係跟入班次序咁派嫁

我無咁狼死

有得光明正大𥄫女

鬧交姐,又唔係打架,人地耍花槍唔通又埋去逗人咩
反恐特勤難唔難入?
反恐特勤難唔難入?

體能 手板眼見功夫 但辛苦
巴打 我宜家等緊call
眼見身邊有啲朋友都係等緊call佢地收到封警察資訊日email 我反而冇
會唔會係跟入班次序咁派嫁

呢個真係唔知

唔會特登逗

我無咁狼死

有得光明正大𥄫女

實有既 不過好多都比咗輔警做

無刑事成份咪唔搞
見到同事砌人生豬肉有咩感覺?

好撚失望 覺得佢地不負責任

咁你咪離職囉
咪又係睇準份糧係度到幫兇
負皮上一頁

你鐘意啦
見到同事砌人生豬肉有咩感覺?

好撚失望 覺得佢地不負責任

咁你咪離職囉
咪又係睇準份糧係度到幫兇

唔明個邏輯 離職唔代表黑警唔會作惡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞