做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
收皮啦黑警,上黎開個post話自己支持港獨?搏乜鳩?想搞好年輕人對黑警印象?信黑警一成 頭都穿幾次啊,過主啦

利申:見盡黑警仆街公關招數
真正既通吃撚 又想食福利 又要做聖人
乜撚野只服從合法order 你有撚得揀咩
有得你揀仲係撚紀律部隊咩
街頭抗爭 去到關鍵一戰 上頭落order開槍 你到時係開定辭職
咪撚同我講咩野扮野唔知 訓覺呢D垃圾廢話
好好地做狗我都反而冇咩野好講 明刀明槍
屌那星想又食又拎 當香港人on9嫁

Agger
長期輪更制 係咪好快會死

唔一定 不過對身體真係唔太好
同一批考體能會分開FIB?
仲有 真係好想問 點解你地十居其九既脾氣都咁撚唔耐煩 問多幾句就想開拖隻拖咁 成日係度諗 駁番你地幾句真係好有可能比你地拉入後巷打

利申 報過案 比人打 反而個差人係針鳩我先

因為接觸得不幸/負面既野多 個人無翻咁上下EQ同埋發洩渠道既話 會慢慢變得充滿戾氣 呢個係警察行業既本質

而家無咁嚴重掛 講幾句都開拖

有無記低打你個警察既警員編號同駐守既警署 應該好容易告得入
希望警察捉撚曬班南亞罪犯
點解你地咁仆街 做野又hea對市民又惡
有咩野又唔落案唔想做 仲要執法尺度不一致
又親政府又保皇 講點解你地咁撚hihi
到底係咩原因?

警察既天性係保守同親建制既

公務員係咁 做又36 唔做又36

呢個係公共行政既問題 我都想知點解決
收皮啦黑警,上黎開個post話自己支持港獨?搏乜鳩?想搞好年輕人對黑警印象?信黑警一成 頭都穿幾次啊,過主啦

利申:見盡黑警仆街公關招數

警察公關一向廢我唔係想幫警察洗底

咩都無搏 純粹比外人了解下份工
真正既通吃撚 又想食福利 又要做聖人
乜撚野只服從合法order 你有撚得揀咩
有得你揀仲係撚紀律部隊咩
街頭抗爭 去到關鍵一戰 上頭落order開槍 你到時係開定辭職
咪撚同我講咩野扮野唔知 訓覺呢D垃圾廢話
好好地做狗我都反而冇咩野好講 明刀明槍
屌那星想又食又拎 當香港人on9嫁

Agger

有得揀紀律部隊唔係無條件服從既奴隸

你問條假設性問題有咩用我要睇當時情況架大佬

你以為真係咁多香港人支持革命咩 而家暫時仲係小眾既激進勢力咋 比少少心機 爬出網絡世界同社交圈子既回音壁 睇睇其他人點諗 再建構論述說服下其他人啦 我支持革命 但首先你要知道我地面對既困難呀
點解你地咁仆街 做野又hea對市民又惡
有咩野又唔落案唔想做 仲要執法尺度不一致
又親政府又保皇 講點解你地咁撚hihi
到底係咩原因?

做野hea,做親case都聽曬你地既故仔,比埋解決方式你地先走。

對市民惡,態度影響態度。

唔落案,唔想做,因為你單野警察幫你唔到,可以點做 。

其實警察都係執法,維持秩序,治安。

無刑事成份咪唔做

態度既野 雙向既
一般警員無特別升職 做幾耐會有3皮野?
同埋有無住屋福利? eg. 公屋/ 警察宿舍哥d
點解灣仔總部 網絡安全個部門office個芒咁型
有幅世界地圖 不斷有啲箭咀飛來飛去

利申:行過見到

我都唔知

巴打咩部門

大約7~8年啦

結婚之後有
全家死哂未

大約7~8年啦

結婚之後有

咁都無得輸啦 依家香港地解決到住屋問題 其他都唔係問題
巴打有無諗住發圍向上爬定鳩hea?
見你好似偏鳩hea

我都唔知

巴打咩部門
全家死哂未

香港獨立之後啦

大約7~8年啦

結婚之後有

咁都無得輸啦 依家香港地解決到住屋問題 其他都唔係問題
巴打有無諗住發圍向上爬定鳩hea?
見你好似偏鳩hea

我無乜大志既 遲下想讀翻個master
係咪收到投訴先會抄牌?
平時行咇見到違泊唔會主動抄?
1)點先做到飛虎
2)如果本身從事教育,第時想係紀律部隊入面做教官有冇優勢
1)點先做到飛虎
2)如果本身從事教育,第時想係紀律部隊入面做教官有冇優勢

首先要係正規警察 服役起碼3年 喺機動部隊或者衝鋒隊服役過會有優勢 通過初步遴選測試之後再通過兩星期既遴選 再接受部門訓練 及格之後就可以成為飛虎隊一員

我覺得有 但其他人未必咁諗 不過視乎你想做乜野課程/部門既教官
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞