做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
睇個財政預算案話警隊增加600幾個職位 即係會今年總共請600幾人定係流失人數再加多600幾人

係比本年度請既人數之上請多600幾人
考警察果八百米點練?求具體

隔日練 分三種訓練

1. 變速衝刺 (10次 100米全速跑 100米慢跑)
2. 分段跑 (4~6次 200米跑 用目標速度除以4~6倍)
3. 耐力跑 (3~5公里慢跑)
點睇咁多黑警去集會?知唔知係員佐級既多定係其實督察級都好多會去?

坦白講,完全無法理解去個d黑警諗乜,咁樣曬馬法係倒退四十年,對警隊長遠一d好處都冇

好人好姐點會做警犬

我相信好多同事當初入去係真心想除暴安良既 咁你係咪寧願警隊只有衰人?
考警察果八百米點練?求具體

跑多d囉屌你老母 警察果800米唔同d架?

好harsh
警察入面有幾多黃絲

5%左右
如果警察另外新增個特別it部門
又係2皮幾野起薪唔洗體能
中五就做得 degree可以做督察
你估下有幾多連登仔申請
不了 同狗溝通唔到
點睇咁多黑警去集會?知唔知係員佐級既多定係其實督察級都好多會去?

坦白講,完全無法理解去個d黑警諗乜,咁樣曬馬法係倒退四十年,對警隊長遠一d好處都冇

好撚失望 乜級別都有

同意 不過識諗野就唔適合做警察啦

其實你仲衰撚過啲黑警
識諗嘢唔適合做警察
你以為自己高人一等呀?
正宗又要做雞又要攞貞節牌坊
手握力好難練 樓主除左攀石仲可以點練?
做左幾年?
自己咩學歷?
而家咩人工?
柒頭樓主呢

警隊做過咁多柒野有冇令你覺得做差佬蒙羞
點樣告早兩日你地非法集會
點解你地咁仆街 做野又hea對市民又惡
有咩野又唔落案唔想做 仲要執法尺度不一致
又親政府又保皇 講點解你地咁撚hihi
到底係咩原因?

做野hea,做親case都聽曬你地既故仔,比埋解決方式你地先走。

對市民惡,態度影響態度。

唔落案,唔想做,因為你單野警察幫你唔到,可以點做 。

其實警察都係執法,維持秩序,治安。

無刑事成份咪唔做

態度既野 雙向既

態度既野向?
細個俾人偷野報警, 已經驚住俾屋企人鬧,
上警車落完口供, 去到警署俾你D同事屌我老母,
係一個都未接觸過, 佢岩岩先知我俾人偷野既便衣,
屌我老母話我唔撚睇住自己D野,
我有咩態度影響到佢要屌個受害人呀屌你老母,
砌詞狡辯

冇回應?
現在係咪改左check 身份證機器?
印象以前有個小露寶去台check

今日比人check身份證,見佢有部機似入我資料咁?
無搜我身
部Motorola 不嬲都check 到,不過入機一定慢過你叫上台,但有時電台繁忙,會叫你地自己用機check
部Motorola 不嬲都check 到,不過入機一定慢過你叫上台,但有時電台繁忙,會叫你地自己用機check

部機check 到咩?

利申:純白紙一張加未試過未政府罸錢,如亂泊車等等個類
想問下留主如果大學畢業想見見習督察難唔難,訓練會係點,同埋人工方面會點??
如果警察另外新增個特別it部門
又係2皮幾野起薪唔洗體能
中五就做得 degree可以做督察
你估下有幾多連登仔申請

口裡說不...
不了 同狗溝通唔到

你同狗溝通到就話你叻

好撚失望 乜級別都有

同意 不過識諗野就唔適合做警察啦

其實你仲衰撚過啲黑警
識諗嘢唔適合做警察
你以為自己高人一等呀?
正宗又要做雞又要攞貞節牌坊

唔係邊個高等既問題 而係有無好好運用自己批判思維既問題
手握力好難練 樓主除左攀石仲可以點練?

引體上升
做左幾年?
自己咩學歷?
而家咩人工?

私隱 講咗好容易比人起底

三大社科

講咗都會比人起底因為會睇到我薪級點
有冇參加撐警集會?

係無既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞