做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
我想做個好警察
利申 讀緊書

加油 好難的

下年想考警察
有冇咩要特別注意或特別技巧架
剛u grad 想做住機場保安 再考輔警
做住2 年 再考PI 會唔會好d
我想做個好警察
利申 讀緊書

加油 好難的

下年想考警察

操好體能,準備充足,比考官睇到有幾大決心想做,了解時事

手握力點練好
左右得二十幾
隻眼又唔係好得
剛u grad 想做住機場保安 再考輔警
做住2 年 再考PI 會唔會好d

我相信會對你好有幫助識唔少同事入職之前都係做機場保安
我想做個好警察
利申 讀緊書

加油 好難的

下年想考警察

手握力點練好
左右得二十幾
隻眼又唔係好得

嘩 要落好多功夫架 做下掌上壓 舉下啞鈴 做下引體上升 等身體慢慢建立力量啦 急唔黎的
軍裝一個月要返幾多晚夜?係咪人人平等

員佐級係平等 一個禮拜

返夜=2300-0800?

唔一定 視乎警區 會翻8個鐘又45分鐘 夜尾更多數喺2300左右開始 有D係2330
我想做個好警察
利申 讀緊書

加油 好難的

下年想考警察

手握力點練好
左右得二十幾
隻眼又唔係好得

嘩 要落好多功夫架 做下掌上壓 舉下啞鈴 做下引體上升 等身體慢慢建立力量啦 急唔黎的

大概要早幾多開始操
你一take過?
軍裝一個月要返幾多晚夜?係咪人人平等

員佐級係平等 一個禮拜

返夜=2300-0800?

唔一定 視乎警區 會翻8個鐘又45分鐘 夜尾更多數喺2300左右開始 有D係2330

辛唔辛苦?
我想做個好警察
利申 讀緊書

加油 好難的

做警察覺唔覺得個人性格變左?點變法?

有 做事謹慎咗 但世故咗 疑心重咗好多
d肥 + 大肚腩老差骨係咪渣警車多
巡下街鳩fing fing等退休?
屋企人支持你?
家母自細同我講好仔唔當差 當差正仆街
仲想問度高前可唔可以拉一拉筋先

我唔知有無幫助 問下醫生/物理治療師啦

我試過有幫助,但可唔可以度之前比我係地下拉拉先
近年係咪收多左毅進仔
想問吓去醫務所做嗰個體格檢驗會驗啲咩?
係咪要驗左右眼有冇近視同埋照心電圖?仲有冇其他?
想問吓去醫務所做嗰個體格檢驗會驗啲咩?
係咪要驗左右眼有冇近視同埋照心電圖?仲有冇其他?

唔需要心電圖 會抽血 問你有無長期病 驗左右眼視力
近年係咪收多左毅進仔

d肥 + 大肚腩老差骨係咪渣警車多
巡下街鳩fing fing等退休?

唔一定 有D後生都係9fingfing等退休心態
屋企人支持你?
家母自細同我講好仔唔當差 當差正仆街

屋企人唔反對 只要我覺得開心就得 佢地對警察無咩意見 覺得都係打份工 係政府既工具
仲想問度高前可唔可以拉一拉筋先

我唔知有無幫助 問下醫生/物理治療師啦

我試過有幫助,但可唔可以度之前比我係地下拉拉先

可以掛 睇招募組同事心情
做幾耐先有3萬?
做幾耐先有4萬?
聽人講做一世都冇得升
點轉部門?
點先做到督察?
是以
唔記得之前有冇問過

1)可唔可以講多d學堂鬧鬼吧力?係真係有鬼定點?同埋有冇經歷

2)督察係學堂都係用英文上堂?難唔難?點解好似督察d英文都唔係話特別勁

3)入學堂前個髮型係咪一定要勁短?唔夠短會捉你去剪?

4)返工係咪有外判/街請既人幫你磨鞋熨衫?據聞好多事好易有敏感

5)第一日返工通常做咩?同事帶你行一次環頭?
唔記得之前有冇問過

1)可唔可以講多d學堂鬧鬼吧力?係真係有鬼定點?同埋有冇經歷

2)督察係學堂都係用英文上堂?難唔難?點解好似督察d英文都唔係話特別勁

3)入學堂前個髮型係咪一定要勁短?唔夠短會捉你去剪?

4)返工係咪有外判/街請既人幫你磨鞋熨衫?據聞好多事好易有敏感

5)第一日返工通常做咩?同事帶你行一次環頭?

6)同埋讀大學果陣有冇得apply督察輔警?
近年係咪收多左毅進仔

個比例大約幾多呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞