做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
巴打你星期三同鬼佬用英文對答好流利喎
巴打你星期三同鬼佬用英文對答好流利喎

點解我唔記得自己做過D咁既野
品格審查有咩要搞?如果買野信用卡無單點處理? 如果有親戚都做緊紀律部隊 有無分加?

家庭資料 學歷文件 工作證明 財務紀錄

申請翻信用卡紀錄 再喺紀錄入面註明錢既用途

直系親屬做緊會有優勢

學歷如果中學操行初中差到仆街 但高中好返好多 會唔會有影響

有 但有改善係好事
入面最垃圾係咩部門?
入面最垃圾係咩部門?

你對垃圾既定義係乜
巴打 投考個陣有咩要注意 查家宅會查咩
利申 幫人問
點解啲警察搭mtr唔會坐嘅
巴打我希望你可以一直維持而家既熱誠
其實只要你做到不偏不倚,依法辦事,就已經係一個好警察

不過我想問兩樣野
1)其實警隊仲有幾多非藍絲?
2)如果有一日雨傘再發生,上頭下令可以對手無寸鐵既巿叫開槍,你會點做?

最後希望你可以努力工作,平步青雲,咁或者警隊會有救
你自己仆街咪夠囉,做乜要連累埋其他巴打?

我想知自己邊忽仆街自問除咗深夜衝紅燈同埋有時去廁所唔洗手之外都循規蹈矩吖

去完廁所唔使手真係正一仆街嚟,gym房入邊有好多冚家剷都係咁,摸完自己條撚走去摸啲dumbbell
入面最垃圾係咩部門?

你對垃圾既定義係乜

最無貢獻 一講要cut就會諗起嘅部門
巴打 投考個陣有咩要注意 查家宅會查咩
利申 幫人問

體能正常 談吐得體 背熟時事同警隊知識 財政健康就夠

查刑事紀錄 婚姻狀況 職業 等等
點解啲警察搭mtr唔會坐嘅

安全問題 同埋警察唔係有需要人士唔通同人爭位咩
巴打我希望你可以一直維持而家既熱誠
其實只要你做到不偏不倚,依法辦事,就已經係一個好警察

不過我想問兩樣野
1)其實警隊仲有幾多非藍絲?
2)如果有一日雨傘再發生,上頭下令可以對手無寸鐵既巿叫開槍,你會點做?

最後希望你可以努力工作,平步青雲,咁或者警隊會有救

多謝! 我都想警隊有一日可以清走瘀血 真正咁保護市民權利

1) 5~10%
2) 唔瞄準佢地 (但我相信唔會再有佔領 亦唔會喺鏡頭面前向手無寸鐵既示威者開槍)
你自己仆街咪夠囉,做乜要連累埋其他巴打?

我想知自己邊忽仆街自問除咗深夜衝紅燈同埋有時去廁所唔洗手之外都循規蹈矩吖

去完廁所唔使手真係正一仆街嚟,gym房入邊有好多冚家剷都係咁,摸完自己條撚走去摸啲dumbbell

咁做gym前後我都會洗手既 無咁缺德
入面最垃圾係咩部門?

你對垃圾既定義係乜

最無貢獻 一講要cut就會諗起嘅部門

軍裝巡邏小隊
係咪每個月輕輕鬆鬆逗2皮
係咪每個月輕輕鬆鬆逗2皮

輕鬆時好輕鬆 繁忙時做到嘔
巡邏緊見到靚女會唔會忍唔住另轉頭昅幾眼?
巡邏緊見到靚女會唔會忍唔住另轉頭昅幾眼?

確認環境安全之後就會昅 如果同beat/車有女同事就可能會逗佢
有個同父異母嘅兄弟
但20年都無見過 亦都無佢聯絡方法 淨係知佢叫咩名
Vetting可以點報?
報唔到佢d資料會唔會好大影響
警察係咪多藍絲
有個同父異母嘅兄弟
但20年都無見過 亦都無佢聯絡方法 淨係知佢叫咩名
Vetting可以點報?
報唔到佢d資料會唔會好大影響

唔會 我都有屋企人聯絡唔到 只要比曬你知道既資料 打翻份聲明 簽名作實就得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞