做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
幾時死全家
屌你老母

香港獨立之後

大家咁話
警察係咪成日裝人彈弓?

唔係
點撚解警察咁撚廢
之後球場有fd比人打 警犬去到現場 明明見到條友仲踢緊波 都比條友走撚左 仲無撚左件事

有無襲擊者既描述先 見到唔等於知道架 除非事主同警察講邊個打人 打人個陣警察未到場架嘛 點知邊個郁手姐

細場到佢見到警察即跑走 之後班警犬仲慢慢行

有講埋佢幾號波衫

咁都得好過份
朋友今日面試同交資料 跟住等消息 請問你覺得收唔收

唔知你朋友面試表現點先

問新聞問顯唔多得好似借問你上次點收你?

咁得意

唔知呀 我又無問考官
如果想做警察 你地係咪會收埋收埋好多份申請再分季度咁面試/考核?
定係全年都收申請 一得閒就叫你去面試?

下次招募日幾時?

有無話面試show到啲咩 入既機會大啲?

全年都收 係

睇鋪天蓋地既警察招募日廣告啦

顯示到你適合做警察
查三代,查唔査母親個邊屋企人,即係阿公個邊
細招易入定大招易入?
大招係咪做左小組面試先做體能?
你地枝警槍連子彈幾重到?
一般成年男子係咪都可以開到槍?

查三代既意思唔係對上三代 而係三重connections 例如父母既兄弟既配偶
細招易入定大招易入?
大招係咪做左小組面試先做體能?

我係細招入 聽同事講 差唔多難度

你地枝警槍連子彈幾重到?
一般成年男子係咪都可以開到槍?

大約5磅

係 不過扣扳機要好大力(15磅)

查三代既意思唔係對上三代 而係三重connections 例如父母既兄弟既配偶

我阿姨有精神病咁咪大獲

我阿姨有精神病咁咪大獲

唔會既 直系親屬有既就麻煩D

我阿姨有精神病咁咪大獲

老豆個邊就好d, 全部都係有地位人士
另想問下佢地問野方式即係另如行動目標
係會叫你背哂出去定係點?
點解想做警察?
唔怕俾人話做狗
真係貪份工高人工 福利好?

警察個名係我心目中臭晒
起碼我遇到10個有10個都係咁

希望你係好警察

係香港冇好警察呢樣野 因為現實唔容許你咁做
都係果句 上頭叫個好警察開槍打學生 開定唔開
開=狗 唔開=紀律部隊失職=唔係好警察
最緊要係 香港有幾多人真心想做好份工 真心為香港人服務先
你睇下個post有幾多撚屌問考警犬 人工福利就知啦
好多野心照啦 香港人配撚有民主咩 比土共玩到2046就岩嫁啦

其實好警察點定義
社會咁多個階層
各階層間都一定有唔同既地方唔同既期望要要求
唔可能100%迎合到咁多個階層
上流社會想社會穩定(大部份) 想警察執行法紀 確保社會安寧
咁就即係阻礙中下階層從非合法途徑去表達訴求
幫到上流就得失中下流
協助佢地不合法表達訴求又違反警察既職責
咁警察應該順應民意定根據法律去行事?
民意個個都唔同 如果少數服從多數 少數既就被滅聲 咁對於少數就警察都係仆街
點先係一個好警察?
定無違背自己良心就算係好警察?
不如你教下警察點做先為止一個好警察

我覺得開槍呢個問題可以引用返當年柏林圍牆射殺案既例子,法官既判決係:「喺你命令面前你一定要開槍,但你可以選擇射唔中。」

而香港有幾多個警察係面對呢啲情況會選擇射唔中呢?我諗得好小

可能一個都無

我阿姨有精神病咁咪大獲

背曬 可能會再問落去 例如邊個警察價值係最重要

我阿姨有精神病咁咪大獲

呢條問題其實係有指定答案

我阿姨有精神病咁咪大獲

呢條問題其實係有指定答案

Details
有白卡嘅警察會做咩post
有白卡嘅警察會做咩post

速龍隊
反恐特勤隊成員揹大背囊
想問大背囊入邊通常月有咩?

我FF 會有防彈衣,急救工具,火力較大武器?
反恐特勤隊成員揹大背囊
想問大背囊入邊通常月有咩?

我FF 會有防彈衣,急救工具,火力較大武器?

搭單想問下點分ctru嘅車同新界北嘅四驅巡邏車?
係唔係有入Jpc或者本身係民安隊
都會有分加?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞