做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
反恐特勤隊成員揹大背囊
想問大背囊入邊通常月有咩?

我FF 會有防彈衣,急救工具,火力較大武器?

裝MP5衝鋒槍 前排入咗一批SIG 516突擊步槍 可能會裝喺袋 唔知有無防彈衣 基本急救工具係隨身攜帶
反恐特勤隊成員揹大背囊

搭單想問下點分ctru嘅車同新界北嘅四驅巡邏車?

CTRU絕大多數時間都係喺九龍同港島 唔會入新界 所以車既出沒地點已經已經可以令你分得出
係唔係有入Jpc或者本身係民安隊
都會有分加?

有白卡嘅警察會做咩post

速龍隊

速龍隊最初係由機動部隊教官組成 後來加入特警隊成員
想問下做警察可唔可以炒股? 會唔會check?

可以

唔會 除非破產或者借錢

可以

唔會 除非破產或者借錢

Thanks 巴打

仲想問下有冇同事本身好有錢? 屋企/炒樓/炒股咁
呢d會唔會影響application?

有冇同事揸跑車番工?
反恐特勤隊成員揹大背囊

裝MP5衝鋒槍 前排入咗一批SIG 516突擊步槍 可能會裝喺袋 唔知有無防彈衣 基本急救工具係隨身攜帶

SIG516係咪過渡武器黎?佢穿透力咁強好似唔適合市區用

速龍隊

速龍隊最初係由機動部隊教官組成 後來加入特警隊成員

我好似騎劫左個巴打既問題 其實有白卡仲冇得當差?
反恐特勤隊成員揹大背囊

SIG516係咪過渡武器黎?佢穿透力咁強好似唔適合市區用

唔知 但我諗佢地會keep住批步槍 因應翻世界各地既恐怖襲擊經常用高火力武器(突擊步槍+爆炸品) 警隊現存既衝鋒槍難以制服到身穿防彈背心既匪徒

可以

唔會 除非破產或者借錢

Thanks 巴打

有冇同事揸跑車番工?

唔會 財政健康就得

有 多數係管理層

可以

唔會 除非破產或者借錢

Thanks 巴打

有冇同事揸跑車番工?

唔會 財政健康就得

有 多數係管理層

Thanks 巴打
如果想日後考警察,咁依家報輔警定係報民安隊會有利啲?
想問巴打學校記 demerit對考督察有冇影響?
你覺得飛虎隊難唔難考?
有無信心?

睇報導超難
巴打 u grad 考督察有咩要準備
中英文卷 係咪同綜合招聘個份卷一樣?

幾多個? 原因?
你覺得飛虎隊難唔難考?
有無信心?

睇報導超難

自問做開運動都覺得超級難

巴打 u grad 考督察有咩要準備
中英文卷 係咪同綜合招聘個份卷一樣?

好問題 我無考過督察 唔太清楚 應該唔係
如果想日後考警察,咁依家報輔警定係報民安隊會有利啲?

靠輔警有用D 攞黎儲人脈同警隊知識 民安隊既唯一好處就係無咁嚴謹同無輔警隊咁困身

唔準佩槍 多數文職

幾多個? 原因?

有份功課比人捉 plagiarism:,(
一個
有報aus嘅巴打收到email vetting嘅話可唔可以係到update下

我都想收到消息
如果想做督察係咪求其入到一間U就得 定會睇大學係邊間

同埋係咪最好一grad22歲就去考

其實三大係有優勢既 不過其他U都可以照考

唔係 建議喺私人市場做下野先

警察係咪都有好多人讀菲律賓比立勤
你覺得飛虎隊難唔難考?
有無信心?

睇報導超難

自問做開運動都覺得超級難

飛虎隊係咪要學埋格鬥
1 打 3有無可能? 如果大家無武器情況下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞