做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
pc仔唔洗巡街果時會做乜?
留係office打文件?
定會巡成日/等收報警call?

大家會輪流做行政警員

多數會寫翻記事冊 例如告票既詳情 查身份證既原因 被查者個人資料等等

睇邊區 我個區係等call既 忙既區就要不停巡

其實唔計比市民屌老母
巡下街又半日幾好喎
好過全日坐下office on99
新聞話3月19有班入,我尋日就交齊vetting 文件,巴打覺得我趕唔趕到3月19個班
知唔知vetting會唔會同公立醫院查你病歷
查到你有試過整親而冇報會點

唔會 最多查你有無精神病

其實你係咪尻up 人事既野 你又知?
唔好亂尻咁up

其實vet官都係pc 都係警員做 唔係咩hr
唔知你係咪真警察 冒警好似犯法

睇翻我之前既post啦 我影過着住制服攞住有自己連登username既相

cos play夠可以有制服 阿sir show pass

點解要比我編號同個樣你睇我唔做自我起底呢類蠢事既 信不信由你 香港警察制服係唔可以用作警務工作以外既用途 除非警務處批准 你搞到一套到手我話你叻

咁你影上網又點計

唔好亂尻咁up

審查個陣有一欄係寫明你同屋企人精神狀態係咪健康 有無精神病史 體格檢查個陣先會問你有無長期病患 我有同期有地中海貧血都入到
新聞話3月19有班入,我尋日就交齊vetting 文件,巴打覺得我趕唔趕到3月19個班

絕對有機會

唔好亂尻咁up

其實vet官都係pc 都係警員做 唔係咩hr

我無守過人事審查組 不過識人做過

睇翻我之前既post啦 我影過着住制服攞住有自己連登username既相

點解要比我編號同個樣你睇我唔做自我起底呢類蠢事既 信不信由你 香港警察制服係唔可以用作警務工作以外既用途 除非警務處批准 你搞到一套到手我話你叻

咁你影上網又點計

又係你地要我影相 我影完你又話我想點姐 張相係臨收工影既 無阻礙到工作

大家會輪流做行政警員

多數會寫翻記事冊 例如告票既詳情 查身份證既原因 被查者個人資料等等

其實唔計比市民屌老母
巡下街又半日幾好喎

睇咩區 如果多case接就忙到成頭煙

唔同人有唔同喜好 我都覺坐寫字樓好悶
10幾條友group discussion 得10分鐘點睇

無做足夠準備

無做足夠準備

佢之前又話預左in一個鐘
點知group discussion 比得10分鐘跟住就話完,但係仲有20分鐘淨

無做足夠準備

佢之前又話預左in一個鐘
點知group discussion 比得10分鐘跟住就話完,但係仲有20分鐘淨

我係大招 小組討論都係十幾個 比10分鐘 但討論之前有自我介紹同問問題都搞左差唔多一個鐘

咁你影上網又點計

又係你地要我影相 我影完你又話我想點姐 張相係臨收工影既 無阻礙到工作

人叫乜你就做
又係你自己話香港警察制服係唔可以用作警務工作以外既用途 除非警務處批准 我問你想點就真

大家會輪流做行政警員

其實唔計比市民屌老母
巡下街又半日幾好喎

查身份證既原因係咩 隨機

咁你影上網又點計

人叫乜你就做
又係你自己話香港警察制服係唔可以用作警務工作以外既用途 除非警務處批准 我問你想點就真

我真係唔知你想點

大家會輪流做行政警員

其實唔計比市民屌老母
巡下街又半日幾好喎

查身份證既原因係咩 隨機

合理懷疑 例如長時間徘徊喺某處

咁你影上網又點計

人叫乜你就做

我真係唔知你想點

自己話制服用只可用工作以內 除非申請 咁咪問你影果張相係用於咩工作上 好難明咩

咁你影上網又點計

人叫乜你就做

我真係唔知你想點

自己話制服只可用工作以內 除非申請 咁咪問你影果張相係用於咩工作上 好難明咩
資訊日 覆左佢去
佢會唔會send留封確認email俾我?

定直接去就得
請問幾樣野關於考警員:

1.身體檢查會唔會check牙,無左兩隻大牙會唔會有影響?

2.身體曾經有做過胸肺手術有背隻有大疤痕會唔會有影響?

3.如果去學日文去到初級會唔會增加入成功機會,定係要學到好高級先得?

Thanks
請問幾樣野關於考警員:

1.身體檢查會唔會check牙,無左兩隻大牙會唔會有影響?

2.身體曾經有做過胸肺手術有背隻有大疤痕會唔會有影響?

3.如果去學日文去到初級會唔會增加入成功機會,定係要學到好高級先得?

Thanks

唔會

疤痕唔影響工作能力就得

基本上要native fluency同讀寫能力先得
岩岩收到信27號fib 算唔算遲 同埋關唔關前面個幾part低分事
岩岩收到信27號fib 算唔算遲 同埋關唔關前面個幾part低分事

你報pc/pi/aux? 唔關 因為體能只有及格與否

你報pc/pi/aux? 唔關 因為體能只有及格與否

我報pc 係1月個次大招 已經考左gi 同體能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞