做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
有人唔做走去做狗

斷估狗唔會識上連登掛
點解想做警察?
唔怕俾人話做狗
真係貪份工高人工 福利好?

警察個名係我心目中臭晒
起碼我遇到10個有10個都係咁

希望你係好警察

細個個陣接觸身邊當差既人 感覺份工令佢地見識廣闊 處事成熟 同埋鐘意團隊合作(做合法既野) 人工都重要架 屋企人等我錢開飯嘛

唔怕 識我既人都知道我唔係唯命是從既鷹犬

多謝你我會努力做好自己
點解想做警察?
唔怕俾人話做狗

警察個名係我心目中臭晒

希望你係好警察

係香港冇好警察呢樣野 因為現實唔容許你咁做
都係果句 上頭叫個好警察開槍打學生 開定唔開
開=狗 唔開=紀律部隊失職=唔係好警察
最緊要係 香港有幾多人真心想做好份工 真心為香港人服務先
你睇下個post有幾多撚屌問考警犬 人工福利就知啦
好多野心照啦 香港人配撚有民主咩 比土共玩到2046就岩嫁啦
平時通常收咩call,詳細d ok?
巴打守邊個環頭
人工幾多?
有咩津貼?

同d陀地係咪已經打哂招呼?
依家警察既人工可以話無敵 咁如果得反萬5蚊一個月 你仲會唔會做
警處有冇鬼?
vetting 話冇馬會ac, 但bank ac 有過過數去馬會ac係唔係仆得街?
姐係vetting 一定冇得話冇馬會ac?
定依家cut,一年後就算佢知都冇得查返? (因為cut左已經超過1年)
thanks

pc/pi 2個都可能會報

點解想做警察?
唔怕俾人話做狗

警察個名係我心目中臭晒

希望你係好警察

好多野心照啦 香港人配撚有民主咩 比土共玩到2046就岩嫁啦

其實好警察點定義
社會咁多個階層
各階層間都一定有唔同既地方唔同既期望要要求
唔可能100%迎合到咁多個階層
上流社會想社會穩定(大部份) 想警察執行法紀 確保社會安寧
咁就即係阻礙中下階層從非合法途徑去表達訴求
幫到上流就得失中下流
協助佢地不合法表達訴求又違反警察既職責
咁警察應該順應民意定根據法律去行事?
民意個個都唔同 如果少數服從多數 少數既就被滅聲 咁對於少數就警察都係仆街
點先係一個好警察?
定無違背自己良心就算係好警察?
不如你教下警察點做先為止一個好警察

我覺得開槍呢個問題可以引用返當年柏林圍牆射殺案既例子,法官既判決係:「喺你命令面前你一定要開槍,但你可以選擇射唔中。」

而香港有幾多個警察係面對呢啲情況會選擇射唔中呢?我諗得好小
平時通常收咩call,詳細d ok?

軍裝巡邏小隊收既call大部分都係“非法泊車” “噪音投訴” “糾紛” “求警協助” 起碼我環頭係咁
巴打守邊個環頭

私隱唔答
依家警察既人工可以話無敵 咁如果得反萬5蚊一個月 你仲會唔會做

起碼穩定 做一排再走
警處有冇鬼?

我無陰陽眼 睇唔到眼不見為淨啦
點解想做警察?
唔怕俾人話做狗

警察個名係我心目中臭晒

希望你係好警察

其實好警察點定義
社會咁多個階層
各階層間都一定有唔同既地方唔同既期望要要求
唔可能100%迎合到咁多個階層
上流社會想社會穩定(大部份) 想警察執行法紀 確保社會安寧
咁就即係阻礙中下階層從非合法途徑去表達訴求
幫到上流就得失中下流
協助佢地不合法表達訴求又違反警察既職責
咁警察應該順應民意定根據法律去行事?
民意個個都唔同 如果少數服從多數 少數既就被滅聲 咁對於少數就警察都係仆街
點先係一個好警察?
定無違背自己良心就算係好警察?
不如你教下警察點做先為止一個好警察

我覺得開槍呢個問題可以引用返當年柏林圍牆射殺案既例子,法官既判決係:「喺你命令面前你一定要開槍,但你可以選擇射唔中。」

而香港有幾多個警察係面對呢啲情況會選擇射唔中呢?我諗得好小

真係唔會多
個個一聽到做警察第一時間屌你同話你黑警
有咩感受
唔信邪打左去招募組問佢又真係答話分幾個時間出 睇黎要等等

祝你好運
個個一聽到做警察第一時間屌你同話你黑警
有咩感受

無乜 當D人唱歌 反正識我既人都唔覺得我係黑警
品格審查有咩要搞?如果買野信用卡無單點處理? 如果有親戚都做緊紀律部隊 有無分加?

家庭資料 學歷文件 工作證明 財務紀錄

申請翻信用卡紀錄 再喺紀錄入面註明錢既用途

直系親屬做緊會有優勢

祝你好運

有冇機會miss左我 呢幾日心情好忐忑 眼見其他pass左pt 既同學收曬fib email 自己就乜柒都無
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞