做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
點解要查3代 有咩用意?

以前咁做 因為要睇投考人係咪共產黨/日本人間諜 而家就係睇有無三合會聯繫

咁如果係細個mk仔果款街童純悴掛下黑社會個名出黎玩下但冇比人拉冇犯法呢?
成日見好多𡃁仔14-15歳有跟人
不過多數冇料到唔會犯法,最多成班一齊同人嘈一嘈/坐公園食煙hea
其實呢類算唔算黑社會 名義上有跟人但實際行為同真正黑社會仲有距離

同埋好奇想知有冇呢種人大個之後改邪歸正考埋警察

唔會 你唔講應該唔知

有既 我識有同事細個係街童 後來asso畢業考pc

咁佢係咪將啲經歷收埋唔會同人講熟咗之後先會透露一下
如果上頭知佢細個有呢啲經歷會唔會安排佢做臥底方便入手

又無既 傾傾下就自然講

有可能架
巴打你aus嗰時fib完左幾耐到先收到vetting email

我尋日fib完 自己覺得見得麻麻地
其實佢地啲問題係唔係唔需要答啱 純粹睇你點應對

btw vetting張指引寫有啲文件(eg馬會ac)正本同副本都打左膠叉 姐係點 姐係要定唔要
如果報左督察但冇同時報警察 宜家淆底想再轉返仲有冇可能

唔明你想點轉 你意思係轉翻做報警員 而唔報督察?

盡力而為啦 唔試過點知自己得唔得

怪自己報個陣不自量力 宜家想報返警察但又要等多1季
巴打你aus嗰時fib完左幾耐到先收到vetting email

btw vetting張指引寫有啲文件(eg馬會ac)正本同副本都打左膠叉 姐係點 姐係要定唔要

兩個半禮拜左右

你有咪要 無咪唔使
如果報左督察但冇同時報警察 宜家淆底想再轉返仲有冇可能

唔明你想點轉 你意思係轉翻做報警員 而唔報督察?

盡力而為啦 唔試過點知自己得唔得

怪自己報個陣不自量力 宜家想報返警察但又要等多1季

唔關事既 試咗先

可以分享下問左你咩題目?
pc仔唔洗巡街果時會做乜?
留係office打文件?
定會巡成日/等收報警call?
依加仲有無查三代?
樓主幾歲做矯視?

有人係街鳩掟野 你會點做
上年開槍單野

上年開槍單野

仲要單人行咇
有hd去報警員
係咪有優勢過中學畢業/毅進/found dip ?
定係都係當做冇分別
爸打想睇下你點分析情境題
就黎考fib想準備下

如果上司命令你做一d違法或者無理要低求,你會點做?
就黎考fib想準備下

巴打你係最近個次大招? 我昨日先做完心理評估
有hd去報警員
定係都係當做冇分別

冇撚分別 wfc
Interview時 如果比人問你佔中,港獨點睇
答就當然跟政府價值觀去答
但如果個interviewer 係支持既,會唔會比人肥
有冇人聽日PMP interview?
Interview時 如果比人問你佔中,港獨點睇
答就當然跟政府價值觀去答
但如果個interviewer 係支持既,會唔會比人肥

我都想有考官支持港獨點知姐
有hd去報警員
定係都係當做冇分別

冇撚分別 wfc

如果HD係同警察工作有關(例如犯罪學) 會有優勢
就黎考fib想準備下

首先要唔犯法先 如果係合法命令 就要視乎嚴重程度 如果影響到我提供警察服務既能力 咁先拒絕

上年開槍單野

仲要單人行咇

而家好少喇

上年開槍單野

掟野有無傷害任何人先? 如果有 係咪嚴重傷害/致命先? 如果係 咪警告 無效咪開槍 跟程序做姐
樓主幾歲做矯視?

pc仔唔洗巡街果時會做乜?
留係office打文件?
定會巡成日/等收報警call?

大家會輪流做行政警員

多數會寫翻記事冊 例如告票既詳情 查身份證既原因 被查者個人資料等等

睇邊區 我個區係等call既 忙既區就要不停巡
1. 飛虎隊平日係咪普通警員?
2. 佢地d同事/上級/家人會唔會知道佢地其實係飛虎隊?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞