做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
想問7 警最後單野會點判??
認真 巴打點睇徐步高事件?
隔離post好似話有黑幕喎

我有留意 個人認為諗多咗

我唔係法官 點知姐
唔知有無問錯或講錯,
我朋友有時見街邊車亂泊,泊到上行人路...之後報警....

如果附近無交通警,係咪步兵做?
如果步兵收到依D case 係咪多數hea 行去地點
(希望行到去,架車走左,唔洗做)

我唔係法官 點知姐

你地入面唔係應該都收到風架咩
想問有冇巴打係第一日考體能仲未有FIB email?
見到同事砌人生豬肉有咩感覺?

好撚失望 覺得佢地不負責任

咁你咪離職囉
咪又係睇準份糧係度到幫兇

唔明個邏輯 離職唔代表黑警唔會作惡

咁入黑社會都冇所謂啦
反正你入唔入佢地都會作惡販毒都冇問題
見到同事砌人生豬肉有咩感覺?

好撚失望 覺得佢地不負責任

咁你咪離職囉
咪又係睇準份糧係度到幫兇

唔明個邏輯 離職唔代表黑警唔會作惡

咁入黑社會都冇所謂啦
反正你入唔入佢地都會作惡販毒都冇問題

見到同事砌人生豬肉,你唔舉報,
睇住人死,仲扮咩好人?

我幾時話過自己唔舉報同睇住人死呢?
唔知有無問錯或講錯,
我朋友有時見街邊車亂泊,泊到上行人路...之後報警....

如果附近無交通警,係咪步兵做?
如果步兵收到依D case 係咪多數hea 行去地點
(希望行到去,架車走左,唔洗做)

當然

睇下拍咩人啦 我就唔鐘意慢行既
對於PMP呢個計劃點睇?
對於PMP呢個計劃點睇?

有用 儲人脈
做夠某個年期就會自動升職?還是一定要破案或靠關係?
巴打咁我大個想考消防
雖然唔係警察不過都應該差唔多
其實你覺得中學畢業直接出去考紀律部隊會唔會太早?
因為自己個心就想快啲出去考快啲做但係咁早出去考又未必會請
我見好多都起碼讀返個Ive hd asso先
我諗緊定係努力啲讀書入大學識多啲朋友畢業先再考都未遲
師兄有無HIGH過野
3年試用期難唔難過
PS:呢個月POP
師兄有無HIGH過野
3年試用期難唔難過
師兄有無HIGH過野
3年試用期難唔難過

舒服啦大線

小事就試過 不過無比人boot過

唔難
做夠某個年期就會自動升職?還是一定要破案或靠關係?

警員做足18年就自動升高級警員 再升就睇戰功同關係
巴打咁我大個想考消防

個人認為太早 入世未深就投身紀律部隊唔係好事 唔一定讀上去 除非想做督察 出黎打幾年工會有幫助 尤其是待人處事方面
師兄有無HIGH過野
3年試用期難唔難過

舒服啦大線

唔難

唔知出面既環境係點呢
巴打咁我大個想考消防

建立好自己既價值觀同道德觀先
唔好咁易比其他老野污染
如果唔係
好快就比人同化成為仆街
巴打咁我大個想考消防

個人認為太早 入世未深就投身紀律部隊唔係好事 唔一定讀上去 除非想做督察 出黎打幾年工會有幫助 尤其是待人處事方面

因為我唔係想為錢想做係真係個心好想做
每次一見到消防去車個心就好想即刻快d考
但又想入大學識下朋友咁
師兄有無HIGH過野
3年試用期難唔難過

舒服啦大線

唔難

唔知出面既環境係點呢

睇你咩環頭
巴打咁我大個想考消防

建立好自己既價值觀同道德觀先
唔好咁易比其他老野污染
如果唔係
好快就比人同化成為仆街

無錯

巴打讀緊中大?
巴打咁我大個想考消防

因為我唔係想為錢想做係真係個心好想做
每次一見到消防去車個心就好想即刻快d考
但又想入大學識下朋友咁

見下世面先啦 唔急搵工 除非屋企等你份糧
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞