做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
如果由散仔做起,即使有degree, 中英文成績差會唔會令到好難升職上去?有冇可能上到督察?定只要degree學歷就得?
知唔知尖沙嘴做咩
有報aus嘅巴打收到email vetting嘅話可唔可以係到update下
如果由散仔做起,即使有degree, 中英文成績差會唔會令到好難升職上去?有冇可能上到督察?定只要degree學歷就得?

唔會 學歷對基層黎講唔係好重要既因素 除非差到連文件都睇唔明

有 公開投考
知唔知尖沙嘴做咩

調查緊 仲急救緊 未知
如果想做督察係咪求其入到一間U就得 定會睇大學係邊間

同埋係咪最好一grad22歲就去考

其實三大係有優勢既 不過其他U都可以照考

唔係 建議喺私人市場做下野先
如果想做督察係咪求其入到一間U就得 定會睇大學係邊間

同埋係咪最好一grad22歲就去考

其實三大係有優勢既 不過其他U都可以照考

唔係 建議喺私人市場做下野先

督察差唔多四皮一個月 唔係好搵過私人市場?
Ou都當係degree?

齋睇人工一定好好多 但工作量同複雜程度唔值

知唔知尖沙嘴做咩

調查緊 仲急救緊 未知

有冇去現場幫手?
知唔知尖沙嘴做咩

調查緊 仲急救緊 未知

有冇去現場幫手?

無 我唔係守地鐵警區/尖沙咀
知唔知尖沙嘴做咩

調查緊 仲急救緊 未知

有冇去現場幫手?

有冇收到咩料可以講下
知唔知尖沙嘴做咩

調查緊 仲急救緊 未知

有冇去現場幫手?

有冇收到咩料可以講下

無 基本上同新聞睇到既一樣
兩分鐘Interview自我介紹應該點講
兩分鐘Interview自我介紹應該點講

-基本個人資料
-投考原因
-個人性格
-點解自己適合呢份工
-其他你覺得適用既內容
點撚解警察咁撚廢
之後球場有fd比人打 警犬去到現場 明明見到條友仲踢緊波 都比條友走撚左 仲無撚左件事
朋友今日面試同交資料 跟住等消息 請問你覺得收唔收
點撚解警察咁撚廢
之後球場有fd比人打 警犬去到現場 明明見到條友仲踢緊波 都比條友走撚左 仲無撚左件事

有無襲擊者既描述先 見到唔等於知道架 除非事主同警察講邊個打人 打人個陣警察未到場架嘛 點知邊個郁手姐

唔知你朋友面試表現點先
點撚解警察咁撚廢

有無襲擊者既描述先 見到唔等於知道架 除非事主同警察講邊個打人 打人個陣警察未到場架嘛 點知邊個郁手姐

細場到佢見到警察即跑走 之後班警犬仲慢慢行
點撚解警察咁撚廢

細場到佢見到警察即跑走 之後班警犬仲慢慢行

有講埋佢幾號波衫
如果想做警察 你地係咪會收埋收埋好多份申請再分季度咁面試/考核?
定係全年都收申請 一得閒就叫你去面試?

下次招募日幾時?

有無話面試show到啲咩 入既機會大啲?
警察係咪成日裝人彈弓?
幾時死全家
屌你老母

唔知你朋友面試表現點先

問新聞問顯唔多得好似借問你上次點收你?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞