做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
屌 講真啊 香港冇警察 你班所謂嘅正義撚 可能被黑社會玩撚死咗喇 都唔撚諗下係咪個個警察都真係咁左膠

好撚失望 覺得佢地不負責任

咁你咪離職囉
咪又係睇準份糧係度到幫兇

唔明個邏輯 離職唔代表黑警唔會作惡

叫人離職太on9 佢自己份文員仔都唔係話離就離

個人認為太早 入世未深就投身紀律部隊唔係好事 唔一定讀上去 除非想做督察 出黎打幾年工會有幫助 尤其是待人處事方面

因為我唔係想為錢想做係真係個心好想做
每次一見到消防去車個心就好想即刻快d考
但又想入大學識下朋友咁

見下世面先啦 唔急搵工 除非屋企等你份糧

即係巴打你既建議係就算個心有幾想做有幾急都好
讀下大學見識下玩多幾年先?
你支持武裝革命達至港獨,但你又身處當權政府既武裝力量入邊,咁樣你覺得講得過去?
另外你認為除左警察外,整個現今政權都阻礙住香港民主發展。咁點解你又要加入警隊成為政府一份子,為現今政權效力?
最後你話你無因為做警察而出賣自己人格,據我所知,公職人員就職皆需宣誓效忠特區政府,但你又支持推翻現今政權。
我覺得任何人如果係以推翻政權為目的而進入警隊,咁樣都仲講得通,可以justify 到發假誓。如果僅僅因為人工福利等私利,咁仲唔係出賣自己人格?

入左去跳唔返出黎既啦,讀多啲書點都冇壞

不過如果個心已經決定左係想考紀律部隊既話大學揀科係咪冇咁多限制?
唔洗諗揀邊科最有前途搵最多最岩自己興趣
因為始終已經決定未來去向
例如求其揀科三大頹科入去識下朋友玩多幾年都ok?
你支持武裝革命達至港獨,但你又身處當權政府既武裝力量入邊,咁樣你覺得講得過去?

講得過去架 因為我既最終目的都係推翻政權嘛 辛亥革命都要靠清政府既新軍發動啦 你覺得佢地講唔講得過去吖?

因為我唔係想為錢想做係真係個心好想做
每次一見到消防去車個心就好想即刻快d考
但又想入大學識下朋友咁

同意
體能考官係咪次次都係同一批人?

唔係

好撚失望 覺得佢地不負責任

咁你咪離職囉
咪又係睇準份糧係度到幫兇

唔明個邏輯 離職唔代表黑警唔會作惡

叫人離職太on9 佢自己份文員仔都唔係話離就離

唔好咁話人啦
屌 講真啊 香港冇警察 你班所謂嘅正義撚 可能被黑社會玩撚死咗喇 都唔撚諗下係咪個個警察都真係咁左膠

警察好多右翼法西斯佬左翼份子係唔會做警察
另外你認為除左警察外,整個現今政權都阻礙住香港民主發展。咁點解你又要加入警隊成為政府一份子,為現今政權效力?

因為好多訓練同資源 例如槍械 政府都係近乎壟斷咗 入去做警察係可以利用呢個優勢起事

咁我又覺得就算無政權 警察都係一個社會既基本必須職業黎既
最後你話你無因為做警察而出賣自己人格,據我所知,公職人員就職皆需宣誓效忠特區政府,但你又支持推翻現今政權。
我覺得任何人如果係以推翻政權為目的而進入警隊,咁樣都仲講得通,可以justify 到發假誓。如果僅僅因為人工福利等私利,咁仲唔係出賣自己人格?

如果僅僅係因為人工福利 就係出賣 但我唔係吖我想推翻港共政權嘛

不過如果個心已經決定左係想考紀律部隊既話大學揀科係咪冇咁多限制?
唔洗諗揀邊科最有前途搵最多最岩自己興趣
因為始終已經決定未來去向
例如求其揀科三大頹科入去識下朋友玩多幾年都ok?

係 我個陣就係讀自己鐘意既科目 唔係職業導向
1.有色弱睇唔到部份點點圖,但過到d15係咪都可以pass bc google 過原來有好多差佬都有色弱,排到色板但係睇唔到圖,想問你confirm下

2.半年前有排係立法會夜晚有示威集會,放工果陣係海富天橋行過搭車班死差化見我後生逗我抄左我牌,,搜袋果陣比佢搵到件運動3,同佢地講係跑步用(唔知佢地信唔信喇),到呢家半年仲會唔會有record?
警察內部對大陸人/水貨佬/蝗蟲睇法係點
警察內部對大陸人/水貨佬/蝗蟲睇法係點

厭惡支那豬霸住資源 但唔等於厭惡政權
1.有色弱睇唔到部份點點圖,但過到d15係咪都可以pass bc google 過原來有好多差佬都有色弱,排到色板但係睇唔到圖,想問你confirm下

2.半年前有排係立法會夜晚有示威集會,放工果陣係海富天橋行過搭車班死差化見我後生逗我抄左我牌,,搜袋果陣比佢搵到件運動3,同佢地講係跑步用(唔知佢地信唔信喇),到呢家半年仲會唔會有record?

1. 真係唔知喇 我無色弱的

2. 唔知 希望無
巴打你自己小心啲喇,CSTCB好得閒成日網上巡邏
巴打你自己小心啲喇,CSTCB好得閒成日網上巡邏

vpn係王道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞