做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
報pc既話 我原本有馬會戶口(玩好細 10蚊起50止)係今年1月頭cut左 咁係咪要等一年先清到紀錄 如果未過一年就報考 係咪都要申報or扣分
考pc會唔會好睇工作經驗
因為自己讀緊書 番過好多份part time 大約4 5份
份份都係做得2 3個月

工作經驗非常重要 因為會鍛煉自己待人接物既能力

會唔會因為我轉過幾次工而唔考慮

解釋到就得

姐係我將啲工作經驗填哂
佢會逐個逐個問我點解辭工?
新聞分享有乜技巧

盡量記數據同日期 同埋解釋點解揀呢篇
報pc既話 我原本有馬會戶口(玩好細 10蚊起50止)係今年1月頭cut左 咁係咪要等一年先清到紀錄 如果未過一年就報考 係咪都要申報or扣分

要申報 會扣分 但你金額咁少 影響唔大
份份都係做得2 3個月

解釋到就得

姐係我將啲工作經驗填哂

唔係 你自己喺文件度打翻出黎

即係就算cut左幾耐都好 都要申報

即係就算cut左幾耐都好 都要申報

cut咗一年之後唔需要
我讀完high dip,ielts 有7分,見習督察收唔收
我讀完high dip,ielts 有7分,見習督察收唔收

理論上收 實際上唔會
份份都係做得2 3個月

解釋到就得

姐係我將啲工作經驗填哂

呢個係審查個時先填?
因為一開始填form都要寫翻工作經驗 個到洗唔洗解釋?
點解要查3代 有咩用意?
我左右眼近視各650度,是否要矯視後先可以投考?
單眼近視考唔考得?一隻眼無近視,一隻眼六百幾度
會唔會因為咁而fail體格檢驗?

常識plz
如果考輔警,有馬會户口但無乜點用,係咪取消番就ok

係 輕鬆

thanks
取消完就可以即刻報?我係打算大學生輔警計劃入

係 其實唔取消都可以既 只要投注金額唔多就得 同埋要做多少少文件野

係咪最好唔番馬會part time
份份都係做得2 3個月

解釋到就得

姐係我將啲工作經驗填哂

呢個係審查個時先填?
因為一開始填form都要寫翻工作經驗 個到洗唔洗解釋?

唔使

以前咁做 因為要睇投考人係咪共產黨/日本人間諜 而家就係睇有無三合會聯繫
我左右眼近視各650度,是否要矯視後先可以投考?

單眼近視考唔考得?一隻眼無近視,一隻眼六百幾度
會唔會因為咁而fail體格檢驗?

考得 不過成功機率唔大
如果考輔警,有馬會户口但無乜點用,係咪取消番就ok

係 輕鬆

thanks
取消完就可以即刻報?我係打算大學生輔警計劃入

係 其實唔取消都可以既 只要投注金額唔多就得 同埋要做多少少文件野

係咪最好唔番馬會part time

唔係

以前咁做 因為要睇投考人係咪共產黨/日本人間諜 而家就係睇有無三合會聯繫

咁如果係細個mk仔果款街童純悴掛下黑社會個名出黎玩下但冇比人拉冇犯法呢?
成日見好多𡃁仔14-15歳有跟人
不過多數冇料到唔會犯法,最多成班一齊同人嘈一嘈/坐公園食煙hea
其實呢類算唔算黑社會 名義上有跟人但實際行為同真正黑社會仲有距離

同埋好奇想知有冇呢種人大個之後改邪歸正考埋警察

咁如果係細個mk仔果款街童純悴掛下黑社會個名出黎玩下但冇比人拉冇犯法呢?
不過多數冇料到唔會犯法,最多成班一齊同人嘈一嘈/坐公園食煙hea
其實呢類算唔算黑社會 名義上有跟人但實際行為同真正黑社會仲有距離

唔會 你唔講應該唔知

有既 我識有同事細個係街童 後來asso畢業考pc
頭幾頁都係同一個人

唔會 你唔講應該唔知

有既 我識有同事細個係街童 後來asso畢業考pc

咁佢係咪將啲經歷收埋唔會同人講熟咗之後先會透露一下
如果上頭知佢細個有呢啲經歷會唔會安排佢做臥底方便入手
頭幾頁都係同一個人

屎忽痕毒撚心理唔平衡

講緊自己
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞