做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
你係督察定普通警員
有無試過on duty緊俾人屌,有無屌翻佢
有咩福利?
如果上頭叫你聽日打小販你會點做
通常查案係咪認真查? 定求求其其?

睇案件性質 同埋公眾擺幾多注意力落去

講真 咁多case
係咪做唔晒
好多都不了了之?
叫左幾多次免費雞?

一日蛇幾多個鐘?

同黑警係咪夾過打band?

叫左幾多次免費雞?

一日蛇幾多個鐘?

同黑警係咪夾過打band?

視乎當日有幾多案件要做

唔係
通常查案係咪認真查? 定求求其其?

睇案件性質 同埋公眾擺幾多注意力落去

講真 咁多case
係咪做唔晒
好多都不了了之?

係警隊內部,d人知唔知大部分人對警察有極差觀感?

對於警察員佐級協會聖人都有小錯論,即刻畀番三條黑警兜巴星,警隊內部點睇?

知 尤其是年輕一代同事

內部覺得管理層太寬鬆 唔識重罰同事
如果上頭叫你聽日打小販你會點做

根據武力使用守則行事 用高一級武力應對 假若有人對警方郁手而又唔會嚴重傷害任何人身體既話 我咪用中級武力(警棍)制止
做咩部門返工時會多啲時間上咸網?
係咪反黑大sir多啲機會食免費雞
有咩福利?

有薪假期 醫療 房屋津貼 教育津貼 警察遊樂會會籍 etc
有無試過on duty緊俾人屌,有無屌翻佢

你係督察定普通警員

私隱題唔答
垃圾

你?

話你呀!

出賣良心既垃圾

無出賣過良心

比上不足 比下有餘啦
做咩部門返工時會多啲時間上咸網?
係咪反黑大sir多啲機會食免費雞

時間就好似乳溝 一定可以擠出黎既

唔一定係管理層先容易收受利益
對仕途有冇計劃?
身邊有冇黃絲朋友?佢哋點睇你
對仕途有冇計劃?
身邊有冇黃絲朋友?佢哋點睇你

有 想留喺軍裝部發展

大把 覺得我係無間道 因為我比佢地更激進
點解想做警察?
唔怕俾人話做狗
真係貪份工高人工 福利好?

警察個名係我心目中臭晒
起碼我遇到10個有10個都係咁

希望你係好警察
vetting 話冇馬會ac, 但bank ac 有過過數去馬會ac係唔係仆得街?
姐係vetting 一定冇得話冇馬會ac?
定依家cut,一年後就算佢知都冇得查返? (因為cut左已經超過1年)
thanks
真正既通吃撚 又想食福利 又要做聖人
乜撚野只服從合法order 你有撚得揀咩
有得你揀仲係撚紀律部隊咩
街頭抗爭 去到關鍵一戰 上頭落order開槍 你到時係開定辭職
咪撚同我講咩野扮野唔知 訓覺呢D垃圾廢話
好好地做狗我都反而冇咩野好講 明刀明槍
屌那星想又食又拎 當香港人on9嫁
點解有人唔做 要做狗
vetting 話冇馬會ac, 但bank ac 有過過數去馬會ac係唔係仆得街?
姐係vetting 一定冇得話冇馬會ac?
定依家cut,一年後就算佢知都冇得查返? (因為cut左已經超過1年)
thanks

pc/pi 2個都可能會報
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞