做緊警察 你問我答 (4)

1001 回覆
48 Like 338 Dislike
想問下個官會唔會好睇個樣同身型
自己瘦矮(170 52kg) 個樣都好後生

唔會 整潔就得 睇應答多D
同一批考體能會分開FIB?

樓主係咪覺得我好煩所以唔應我

成日比親戚睇死
同一批考體能會分開FIB?

樓主係咪覺得我好煩所以唔應我

norelax 會分開面試的

成日比親戚睇死

理得佢地講咩吖 份工係自己既 盡力就得
會唔會特別中意大隻佬同體能好好嘅人

標準體格就得 即係唔好太肥或者太瘦弱

利申瘦仔

標準體格就得 即係唔好太肥或者太瘦弱

利申瘦仔

我bmi差少少先到正常
聽人講話身高同體重比例唔正常都唔收
女警係咪好難考?
利申 幫朋友問
叫南亞人自組巡邏隊捉(制伏 報警)假難民,做好市民保聲譽
UST南亞仔話警察會:
"佢要捉你大把罪 打架 非法集結 公眾地方行為不檢 等"
OP點睇
女警係咪好難考?
利申 幫朋友問

警員定督察? 有充足準備既話!唔難
叫南亞人自組巡邏隊捉(制伏 報警)假難民,做好市民保聲譽
UST南亞仔話警察會:
"佢要捉你大把罪 打架 非法集結 公眾地方行為不檢 等"
OP點睇

咁警察對南亞人又無咁敵視既 自組巡邏隊只要無犯法 例如攜帶攻擊性武器就得

btw UST南亞仔
1)點先做到飛虎
2)如果本身從事教育,第時想係紀律部隊入面做教官有冇優勢

首先要係正規警察 服役起碼3年 喺機動部隊或者衝鋒隊服役過會有優勢 通過初步遴選測試之後再通過兩星期既遴選 再接受部門訓練 及格之後就可以成為飛虎隊一員

我覺得有 但其他人未必咁諗 不過視乎你想做乜野課程/部門既教官

無入camp直接selection再埋到隊大有人在
1)點先做到飛虎
2)如果本身從事教育,第時想係紀律部隊入面做教官有冇優勢

首先要係正規警察 服役起碼3年 喺機動部隊或者衝鋒隊服役過會有優勢 通過初步遴選測試之後再通過兩星期既遴選 再接受部門訓練 及格之後就可以成為飛虎隊一員

我覺得有 但其他人未必咁諗 不過視乎你想做乜野課程/部門既教官

係 所以而家個要求變咗“優先”駐守機動部隊而唔係“必須”
就29 歲係咪無機會

每個地方都係識人好過識字 有電話就優先
就29 歲係咪無機會

絕對有
就29 歲係咪無機會

絕對有

但我得high dip
Madam岩岩call翻我 話suppose應該send曬 FIB email 然後check check下就話我體能fail 我當堂嚇一嚇 明明考完體能佢係即刻宣佈邊個fail 我百分之一百係無聽過我個名 點解會依架先話我體能fail...? 加上佢話我體能有項係0分 但係我記得我只係肥手握力 差4kg左右 差咁少就會0分?
就29 歲係咪無機會

絕對有

但我得high dip

夠做~
手握力點訓練?我淘左個手握力訓練,唔知有冇用
女警係咪好難考?
利申 幫朋友問

警員定督察? 有充足準備既話!唔難

Pc 有冇tips?
就29 歲係咪無機會

當然唔係 大把同事30歲先入職

每個地方都係識人好過識字 有電話就優先

支那人社會係咁架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞