程式交易 x 技術分析

904 回覆
65 Like 9 Dislike
但本身都唔確定到係咪賺到錢
定係純運氣
而且一定要睇實
似乎係最入門嘅交易心理,
而家呢個階段我建議睇多啲關於交易嘅書
實際operation你意思係點駿接駁, 定係點樣寫

28 Dec 2018 update balance,

好彩個反手機制發揮作用
你所講既恒指 data 係咩
其實我Channel入邊個PDF有講晒,包括你點樣拎Ib嘅data
跟住set 都唔得 所以我先諗係咪一定要唔係Demi account先可以
*Demo
我估可能係,開個ib acc啦,好有用
Demo ac冇data架

要開個正式account先得
不過你係學生應該就難開到期貨戶口
不過又好奇,如果學生唔開期貨交易許可,但係照sub期貨data唔知得唔得呢
一張大
淨係收code錢都夠跑贏d投資者 風險買code個d付 錢已袋理撚你 所謂討論就係佢係咁sell code
想問吓如果我想要細國期10年1分鐘圖feed 入multichart 做backtest可以點搞呀?

利申:有ib戶口,但唔知點解feed唔到入mc,但外滙個d又feed到
您係點入唔到法?
搵唔到,定搵到入唔到,就咁期指入唔入到?
lm
搵到,但佢話timeout delay data,但等極都無
似係無sub到data噃
想問下樓主:
可以點解決開收市時間性問題
例如我有個strategy 係make reference to previous day 既open high low close,
而mc好似係用0000-2359為一日,
咁夜期0000-0100個價咪會計入第二日個既open high low close? 可以點搞
唔知樓主明唔明
ib 係未sub唔到期貨data入mc or另外要交月費先有?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞