程式交易 x 技術分析

904 回覆
65 Like 9 Dislike
你開個IB ACC, 佢可以有DEMO ACC比你, 照連到MC
有無巴打租左code既交換TG? @Drakeisgood

21 MAY 2019 UPDATE BALANCE
睇返樓主實倉圖 兩張細期9個月賺20875
減埋租CODE費 其實冇EXCEL個表賺咁多
不過都好過買收息股嘅
Up

24 MAY 2019 UPDATE BALANCE
因為細期交易費太貴, 淨係交易費都食左我幾千
有冇巴打試過用mc人手trade, 之後行返code
自己套code得buy/sellshort, 應該長期有倉
但係會平咗自己手動倉 而唔係反手
關唔關人手trade事?
淨係backtest都係正常 長期有倉喺手
請問巴打係唔係只backtest 2 年data?
巴打係day trade?
有冇做optimization?
from ib, 1分鐘圖 OHLC
要知WORK唔WORK做半年/1年 FORWARD TEST就得,
一般FITTING返黎既STRATEGY多數過唔到半年
巴打fb會唔會update張真倉trade圖
見到仲係4月
真倉圖就1個月UP 1次

題外話, 整左個VPS教學, 自己用過呢個覺得幾好, 大家可以參考下,
係CHANNEL入面有, 今晚集齊以往整過既PDF PIN左佢, 方便大家搵

https://t.me/joinchat/AAAAAEZtV3u99RjddwYKDg
如果頭4年拎黎做optimization再放條code backtest之後個1年 係咪理論上直接玩得?
其實我自己覺得, 半年都WORK已經可以小注真倉TRADE

28 MAY 2019 UPDATE BALANCE

29 MAY 2019 UPDATE BALANCE

5月埋單, 總算追返大半既損失, 叫做輸少當嬴,
今日轉TRADE 6月期指, 繼續努力

睇返原來好耐無UPDATE過張真倉圖, 而家UP返,
上個月應該唔只呢個數, 不過轉VPS有問題所以TRADE唔到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞