程式交易 x 技術分析

904 回覆
65 Like 9 Dislike
綠燈係講緊multichart,

網頁慢係正常,佢逢星期六日係會慢啲,
你可以打去Ib叫佢比一條link你, 你話你想入返classic嘅網頁, 佢就會比您,
Classic快好多

我用tws做買賣又唔覺得佢特別慢, 雖然我都少用,
我好似有d頭緒知道樓主你係邊個
Whatsapp我咪得
Demo acc會出現一個情況,就係會出現實際上無出現過既價位,從而令您backtest/forward test出錯
巴打可唔可update最近d trade 有興趣想租
我tg channel每日有哂
樓主好似瞓左無得問
想問下租左code嘅巴打

大期嘅表我gen到樓主sd出黎幅圖咁 但我轉用細期gen個result係3位數字嘅profit/lost
大細期差咁遠係咪正常
樓主好似瞓左無得問
想問下租左code嘅巴打

大期嘅表我gen到樓主sd出黎幅圖咁 但我轉用細期gen個result係3位數字嘅profit/loss
大細期差咁遠係咪正常
解決左了
你係係邊到SET返, 我都唔記得左我之前係邊到SET
我用multichart, ami未用過comment唔到,

Multichart我就覺得簡單易用,夠哂應付一般既程交易,
唯獨係買斷比較貴,不過值得的

3 APR 2019 UPDATE BALANCE
巴打,想加入,成本最少要幾多?
有冇方法可以幫data2 insert strategy
大概想寫個
「當data2 出現long signal嘅時候,
data1就做short」 咁樣
睇下TG CHANNEL個PINNED PDF
以我記得, 好似就咁一張圖係唔得 (有錯唔好吊)

你可以開2幅圖,
A圖 (DATA 1)
可以有DATA1,2, 但淨係會TRADE DATA 1

B圖 (DATA 2)
可以有DATA1,2, 但淨係會TRADE DATA 2

(真係唔肯定, 可以GOOGLE下)
日日都唔同, 50-200點不等

4 APR 2019 UPDATE BALANCE
Ib free demo account係咪冇大細期data架?
你係講緊係開咗一個真嘅account然後附帶嘅Sim trade acc定還是demo count

如果係前者可以有大細期data,因為其實你真係sub左,

如果係後者就應該冇,因為佢只係俾你感受一下tws嘅版面

(應該係)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞