程式交易 x 技術分析

904 回覆
65 Like 9 Dislike
應該data range set錯?
係 預設好似係由K線到依家
點解portfolio trader backtest 冇Bar magnifier
開圖個multicharts就有?
咁我點用optimize個trailing stop loss?

25 JUNE 2019 UPDATE BALANCE
我想用前一日期指嘅Close (即係以前嘅凌晨1點/而家嘅凌晨3點) 黎計數, 想問下點樣先可以拎到?
可以睇我TG個IB教學, PAGE 25係講交易所既時間 (SET完記得要套用返,即PAGE 26)
你SET返END係3:00AM, 咁CloseD(1)就會係前一日既3點個位
呢2個月輸得幾金

睇返REPORT其實係正常分佈黎,
不過我都想快D上返去
計埋租code錢邊有肉食
留名
所以樓主或是最大贏家 你地就鳩鳩下
其實因為細期手續費太貴, 你見我張真倉都比佢食好多,
而CODE錢其實我專登比例上搞到細期無咁著數, 係因為想巴打用熟左之後轉大期, 幾個上年跟到而家玩大期既巴打其實都有肉食,

不過我都好明白細期太貴, 所以下月會調整返, 大細一齊調
因為呢2個月輸得太甘 仲要比手續費 code費 真係唔知幾時番家鄉
i know that feel
無租返一年code先有錢賺既覺悟唔好租code, 1500 12個月自己計幾多錢啦
我都係岩岩新開,打過去cs問,雖然25蚊一個月data, 但你要有同等值2000usd 大約15000hkd 你先訂閱到即時data..... 我同你一樣開頭都係咁no data, 但過一陣佢又會出到小小,但睇唔晒..
之前好多巴打都問過,
不過我都係個句, 去開個IB ACC啦, 真係值得開, 會加快你進入ALGO既世界,
一開頭要入金, 之後你抽到得返0佢都唔會CUT你ACC (好似係)
想問問連續月係咪跟師兄你個PDF set 左,咁前4日就會自己轉落下個月?要再係symbol mapping 個到再加?
Demo acc 都可以連到mc ?
之後可以demo trade?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞