程式交易 x 技術分析

904 回覆
65 Like 9 Dislike
巴打可唔可以SHARE下部份歷史數據黎試下BACKTEST?
研究左段時間 係差DATA TEST
唔使架, 訂完就即刻有
IB有2年啦BOR

18 MAR 2019 UPDATE BALANCE
lm

19 MAR 2019 UPDATE BALANCE
想問下under你個code, 假如29300 long咗,29400 stop profit中咗,然後指數回落返29300, 條code 會唔會再long一次?thanks
IB customer reply 我話Hsi 冇tiered 得fixed commission.
去IB account management 都唔見有得set
唔一定,價位只係其中一個condition
因為TWS會自動登出要再入 如果去左旅行 轉用IB Gateway就得?
條code係唔係到今日到不停自動自我improve緊?

21 MAR 2019 UPDATE BALANCE
之前聽個巴打講可以, 但係我自己係用TWS, 就算去旅行都會用ANYDESK連返屋企睇下
唔係每分每秒IMPROVE, 可以講係對上半年,1年都無ADJUST
Thanks 睇下先
樓主,
請問你其實係MC 係唔係行緊幾條code? 唔止一條咁少?
巴打想問昨日夜期入貨位一棍打左成百點之後觸發入左既 條code會唔會係支針到入左即輸成百點?

22 MAR 2019 UPDATE BALANCE
CODE就得一條, 但係入面有好多唔同組合
前晚係針後先入, 所以無影響, 如果係正支針到入左, 下一分鐘HIT中止賺蝕就會即刻平倉
我自己就手動買賣左兩年到,年均利潤10%。 想接觸一下algo trading。 我應該點入手,同埋最好要有幾多本金先入場?
真係落手寫
賣出既策略好難諗...
玩algo本身門檻唔高嘅,最貴都係mc, 其餘你按返正常期貨按金就得
其實唔係話特別好難,睇下台仔書加加減減都可以有賺錢嘅策略
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞