程式交易 x 技術分析

904 回覆
65 Like 9 Dislike
其實係好難,我只係有幾個var用ml搵pattern, 之後我就直入返落mc到trade
可唔可以share 期指tick data
我都無tick data, 我平時都係用1分鐘
支持
可以share?
我想知你係supervised learning定係reinforced learning,因為你可以generate每日一個action,i.e.每天日入市位、止蝕止賺
我拎ib data咋,我唔識點樣export出黎
其實係import 過往data去搵, 因為我條code有幾個var係so call base on一啲pattern而生成, 所以當我搵到後,掉返入mc trade
係咪可以咁講,你條code有好多condition去決定交唔交易,而當中有啲condition既var係由machine learn決定。但係呢啲condition既組合安排都係由人決定既。
爸打 想問下有無telegram?岩岩接觸有小小野唔明
https://t.me/joinchat/AAAAAEZtV3u99RjddwYKDg
我有個CHANNEL, 入面會UPDATE下我條ALGO,
亦都有個PDF教學, PDF入面有我CONTACT, 你可以WHATSAPP我,
但我唔肯定答唔答到你
無錯, 可以咁講
係咪自動落盤先
係呀,呢樣最基本
總係覺得大上落會一下ko 你
其實大時代個期賺得仲多

21 DEC 2018 UPDATE BALANCE
琴日出現左個情況, 就係大期同細期既點數相差1點, 引伸ALGO既止賺蝕位完全唔同, 大期會係有賺, 但自己玩既細期就輸左
巴打可唔可以講下點解差1點會有兩個唔同結果?
蝴蝶效應,result係base on好多計算,只要第一個var轉變一點, 對於result有好大嘅影響
但我記得你係上一個post講過 市場上講得出既TA 你都有用係條code度
呢個係用黎搵var, 搵完之後入落而家條code到,所以而家條code係無技術指標係到
勁人
因為ib得2年data, 拎唔得返15年大時代個陣個result出黎睇
整體正數就ok啦
當搵左個工人幫你打工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞