程式交易 x 技術分析

904 回覆
65 Like 9 Dislike
tb版拿來真trade點睇
咩叫7至10日?train test split 點做?classification or regression ?
Classification, 7日既話即係 將未來第7個trading day比較番今日收市 如果未來高d 就label番1 低d就label番0,
我就咁run 個lib train test split咋, 都有做10 fold cross validation
想問下ib做連續月係咪買@hsi就得唔洗煩轉倉?
用幾耐data?
唔得,呢個trade唔到的
有朋友咁做緊
即係淨係比你參考?一定要set自動轉倉?
巴打可唔可以有個小教學google搵唔到相關資料點樣用@hsi即資料做signal但用當月期指data落單
咁佢咩後果lol
想請問樓主新手接觸需要幾本
我本身仲係學生儲左3萬到
你呢個情況可以試下用DATA1 / DATA2,

DATA 2係@HSI,
DATA 1就係即月

(不過我自己多數計即月DATA就夠, 所以淨係諗到呢個方法, 可能有機會唔使用呢個蠢方法)
用TB其實係驚比人爆ACC姐, 不過講真, TRADE得大既多數都唔差在買個正版, TRADE細既先用TB, 但係TRADE得細既戶口都唔會多錢, 由佢爆囉
3萬夠玩一張細啦
用緊4年左右
咁唔差wor,用邊個model?,但如果只係玩1,0既,計唔到上下既大細有d難玩,你可能要利用個prob做少少野
留tg一齊玩?
有冇師兄有data賣俾我
唔想去港交俾錢買
由有夜期開始到2018就得
Thanks
開IB戶口, 25蚊 1個月就有
好似得兩年?
用緊rf, 依排好忙 本身有試用lstm去做regression
但唔係幾準 過排試下用lstm轉做classification睇下咩效果

因為用rf做backtest ard有7成幾8成 但forecast未來咁試目前我估大概6成幾accuracy
依到傾幫樓主推下post啦
想問下ib 買data 個度係點扣錢?
唔係假膠
Backtest 最好耐少少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞