[Mac撚] 用家/買機集中討論(26) 部撚部都買唔落手

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
如果想買二手部15-inch mbp,有冇話邊一年最好
天才bar長期無位
打去搵佢幫手 講左一大輪
佢話幫我試下回復
24小時後再login返iCloud.com
如果都係唔得就無辦法
好彩都係普通相 唔係咩緊要野

不過都打定輸數 經一事蔡一智
買左refurbished 2015 MBP 15"
個keyboard好好打
不過我唔係用黎搵食 唔洗剪/rend片果d
姐係用萬八蚊買黎上網果d傻仔
覺得好夠做
第一次用macOS 新奇又有趣

受夠左windows開/閂機都強制update
乜而家仲會強制update 咩
想問問reboot完login要load條bar是否正常?
mbp18已到,好驚鑊氣
蝕底D比我
咁都忍到on 9暈倒
我部win10 laptop熄咗update又冇呢個問題
不過近一兩個版本嘅大update都有獲氣
我雖然冇中招但有時都驚驚地
2018有齊keyboard, T2 chip, touch bar三大箭頭,想唔中伏應該要積唔少陰德
中一樣都仆街
2019年頭應該買vega mbp15 2018定等mbp15 2019?雖然呢個問題好空泛但都係想睇睇眾巴打嘅意見,睇下有冇忽略嘅嘢
1. 會唔會飛起intel?
2. 會唔會仲貴仲柒?
3. 同IPad嗰邊個融合係點?
1. 有冇都照用,多core已經俾到好大嘅效能升幅俾我玩3Drendering
2. 應該唔會柒但有機會貴,蘋果真係越嚟越過份
3. 冇衝突,至少喺我嘅情況,已經決定gen3 iPP+6core mbp起跳兩部同時用(睇情況再砌多部mini itx pc)

仲有冇其他盲點?
追咁貼都要問?
你仲要好似有部2016 15"?
俾我係你就唔會理年份,係等redesign,如果2019有新機殼改走on9位就去馬,如果只係2018既spec bump就當佢無出過
因為2016係呢水個form既頭炮,個from唔大改前題下你換都只係效能上提升,而記憶中你好似唔係不斷要rend片要export相嗰種用家
有道理,再諗諗先
盲點係2019都未撚出,所有明朗既位都只係2018呢面
個考慮同其他想買2018既人一樣,響可以接受已知鑊氣,同埋肯俾個價錢,過晒咁多關先好即刻去馬2018
而你加左一個可以等既因素,有部唔太舊既響手,如果衣家唔係有樽頸位拖搵食我會唔陏
我覺得真係需要或者有水年年換MBP既人,應該係焗限俾連呢個問題都唔會問既人,主要係budget鬆動同用途必要相乘結果
但係你拎出街無link wifi既情況下佢無上網都應該run唔到呢啲check架嘛?
而且我都熄左無開,but thanks bro
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞