[Mac撚] 用家/買機集中討論(26) 部撚部都買唔落手

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
明白
咁我揀返風扇跟系統setting
之後就再買個機底風扇
係咪買連埋風扇嘅散熱架都ok?
姐係下面圖果類?

感謝各位巴打

老土d講句
聖誕節快樂呀各位
其實呢啲幫助唔大 除非你ambient temperatures 夠低 如果唔係可能減得一兩度
如果一定要買,求其搵隻最撚平既算
呢種產品你可以預佢好易壞,同埋全部都唔會靜
(都係嗰句,我完全唔覺得你有需要用)
雖然未出機(mbp 2018 13”),但已經睇定啲配件,除左樓上巴打個轉插(啲人話好彎同好熱),仲有咩配件大家覺得用耐左必備,已知/預計會買:多一套插蘇+偽magsafe差電線
偽magsafe好多負皮
可以慳番筆
有冇人有用呢隻dock case?好唔好用?
除咗官網仲有邊到有得買可以方便啲?
https://www.dockcase.com/device/mac/macbook-pro-15
Btw聖誕快樂阿咁多位
呢期預約整機真係難book到high high
32GB Ram 買左幾錢 ?
差唔多2200
答到口潰瘍,自己爬文
你冇問佢詳細作法係點包?首先唔理豐澤個保如何維修都係要返蘋果,一來非官方維修官方會唔保,二來t2 chips block咗,非官方唔會整到機。
無問詳情 因為聽落已經怪怪地
apple保養exclude 咗既都包埋
而且無零件/超左機價既維修可以直接換等價既比你
而佢個延長價同apple care 差唔多
但都係拎返上apple 到整
所以先想問下係咪有問題

即係第一個
好似部部都係垃圾咁...MacBook pro
死都買apple care 啦
豐澤個保玩法係你俾左錢去apple維修先
之後你自己同豐澤夾claim返錢
同佢地claim又麻煩 一陣搬龍門你一蚊都拎唔返
想買部2018 mbp 13” tb 做第一部mac, 但又睇macrumors 啲問題多到落唔到手
有打算買部2017算 屋企又堅持唔買refurbished, 話係啲親朋戚友出過事(iPhone)

國外留學會當返學機用 我知用mbp會大材小用 因為小弟仲係College student 又對攝影感興趣 唔想入u先嚟後悔

求前輩屌醒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞