[Mac撚] 用家/買機集中討論(26) 部撚部都買唔落手

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
學生買好似平100幾
一定要買
apple care 係咪 可以用完本身一年保養 到最後一日買都可以
買機一年內都可以買
部機喺香港買 可以買美國版AC+用架咩
請問MAC BOOK AIR 13吋 $7488
最低的配置
做唔做到文書工作? WORK EXCEL PPT個D
同埋睇youtube 4k片會唔會lag

thx
鋸齒mon睇4K
冇4k硬件睇4k=假4k
部MacBook air個殻花晒,但部機又行得正正常常,無藉口換殻
點解要咁做
一陣去拎翻新mbp. 有無要注意? 點check ?thanks!!
mon最緊要,1) 甩coating 2) 光死點 3) 陰陽光暗/色
其次係外殼有無花
如果係2018有T2 chip,開Photobooth同時用webcam同mic錄野,有可能會引發kernel panic

其他內部問題要用幾日/幾星期先會浮現
mini粒iGPU超廢,連插4k mon去scale都chok,你用黎打機?
如果想一部mini PC內置Windows應該搵Intel NUC,想外boot macOS就hackintosh
你要加咁多野點可以望實人整,幾個鐘喎
同埋要偷件都唔搞部2013低配iMac啦,貪你有寶咩
新高登同灣仔298都有人做(擺低做)
講漏左個KB...
如果係2016-2018,最好逐粒掣試打睇吓有無卡掣或者連發
所有細過21.5" iMac既Apple產品都唔足UHD4k個解像度,你仲要用部粒粒mon舊MBA去睇,講緊1440x900,係4K既四份一以下
同你一樣想咁做
不過我係想買基本128GB轉i7
boot camp 放外置ssd
應該今個月買, 留名先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞