[Mac撚] 用家/買機集中討論(26) 部撚部都買唔落手

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
你嗰句「好行唔送」咩意思
相信大家都明
只有Apple care +先包 香港得ipad iphone有
唔包人為都要買啦
新機一堆問題
低過80% 或者macOS出Alerts 叫你換
Mactivity
但係就算有refurb
佢個os都係10.14 mojave?
自己download 番舊版install 啦,或者del 晒所有partition 用internet recovery,最舊可以用番嗰代機出廠個os
原來係咁 唔該晒巴打
我買2015 refurb係high sierra
諗緊升唔升mojave好
巴打你係幾時入手?
18年12月頭

btw我係絲
冇諗過連登會有絲
Mac機洗機重裝完都好慢
Format setting應該揀咩?
2015款最舊應該可以裝番10.10
有好多人買新,見裝左10.13/14,都會即時降番去10.11或者10.12.6 (兼容性同埋穩定原因)
利申2018mbp 15
𠵱家開photoshop 都等勁耐
仲要成日輕機
講吓你係邊款機咩spec,可能本身已經太舊/弱?
洗機要係洗碟再重裝先真係重頭黎,就咁reinstall / restore唔算
講開mojave 蘋狗真係好賤
你唔上mojave 的話itunes 係連唔到ios12 ge iDevice

https://support.apple.com/zh-hk/HT209142
我買2015 refurb係high sierra
諗緊升唔升mojave好
點解唔升
2015款最舊應該可以裝番10.10
有好多人買新,見裝左10.13/14,都會即時降番去10.11或者10.12.6 (兼容性同埋穩定原因)
講開mojave 蘋狗真係好賤
你唔上mojave 的話itunes 係連唔到ios12 ge iDevice

https://support.apple.com/zh-hk/HT209142

sorry sorry 原來已經update 左係可以
我岩岩買xs (~9 月) 既時候未得,之後我無再搵

sorry 放左流料屌錯野
都唔係流,的確有少少時間係咁,佢又改黎改去
嗰個仲可以manage apps既enterprise version iTunes我都有用,macOS係10.12.6,可以sync iOS12,仲可以揀app sync app
不過呢個組合/個特別版iTunes係完全無宣傳,要個用家本身知道件事,去support搵download link
咁新款仲要係六核15"係應該快到仆架喎
hang機係咪出BridgeOS error?
你個case都係正正式式book天才搞,完全唔似正常
(PS. 你會唔會自己裝左MacKeeper嗰類侵略性軟件?)
之前中過一次 之後就拎咗去洗機
就變到𠵱家咁超慢
開個psd都load 10幾秒
但講緊係好細嘅file
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞