[Mac撚] 用家/買機集中討論(26) 部撚部都買唔落手

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
想入坑做Mac機撚 睇住個Topic有D卻步
本身諗住入部MBA2018 主要係拎黎文書同埋執相(非專業)
定係應該睇定D
Macbook pro 256
hackintosh 512
兩部用咗唔夠80GB
遲啲買thunderbolt to 10Gbe 直插nas
如果想買多隻牛出街,係咪應該都會推番官方隻61W
其實有冇可能將windows8.1 安裝喺imac 2017上面?
win10太煩膠 成日crash
我個諗法喺近代windows安裝都自帶base driver
即使唔安裝bootcamp driver都可以正常運作
而且8.1已經支援usb3 使用上無不便
至於gpu driver可以喺amd官網download
22號喺apple store 買左個Belkin dock
但係而家用唔着想, 想問下配件係咪有得14日內拎去refund my
冇啦依家
做到 不過幾麻煩下
我都諗住入。唔理啦屌
我諗住買呢個 ok嗎

有錢實ok ga
十分ok啦
唔上refurb store 睇下?
請問其實呢啲翻新機之前係衰咩?可唔可靠?
蘋果新手,thx
翻新機之前衰咩都有可能(大至死logic board 細至俾人彈鐘)
但係出廠前會用新機既標準run 一次qc,合格先出廠
所以原則上同新機差唔多
而且都有一年保養,所以都信得過的

(所以用同refurb 價差唔多價放二手係貴
咁咪唔知機身果啲有幾花?
ps 用正價喺refurb store 可以買到1tb ssd tim

新電新殼
塊玻璃同keyboard係咪都係新?
呢個真係唔肯定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞