[Mac撚] 用家/買機集中討論(26) 部撚部都買唔落手

1001 回覆
7 Like 2 Dislike
MBA 13inch 2015想加Ram
有無邊間舖頭推薦?
Thx
成塊版換喎⋯⋯

你$多?
唔係
只不過係有時開得多樣
就有少少lag
MBA 13inch 2015想加Ram
有無邊間舖頭推薦?
Thx
成塊版換喎⋯⋯

你$多?
唔係
只不過係有時開得多
就有少少lag
仲有Mission Control個「Applications Windows」,可以set shortcut key或者screen corner
㩒嗰時會佢會將active嗰隻app全部windows縮圖俾你搵黎click
macbook air 2018真係好撚垃圾 乜都無搞過今日唔知做乜9叉電會斷下斷下 其中一個type c hub仲無晒反應on9
MacBook pro 個touch pad 真係好好用 又順
始終部機仲行得走得
唔想換住
問咗十萬幾次都唔知乜事,齋負皮唔回覆,真係幾佩服佢毅力 有緣約出嚟請呢位巴打食兩個柳強慰勞下先
精髓係順得嚟配個os好用,size又夠大,winlaptops用到我最後都係投降駁藍牙滑鼠
咦?難道係有新通病?
mac SMB 3.0 有冇multi channel chur 到cpu 50%
可能係 bot
mac 既trackpad係唯一接受到既trackpad
book iPhone嗰啲高達?
發覺部MAC揹出街,拎出黎熱到痴肺
行過陣又無link wifi,run緊咩野可以run到可以當暖蛋咁用
呢兩日開返photo.app download相都kick住左係淨返1xxxx張 個數唔識變
上網見d人話logout再login iCloud 就得
咁iPad/iPhone/MBP都logout哂
點知做完之後iCloud無左八千幾張相

iCloud iPhone iPad 相嘅數目都唔一樣
得iPad d相叫做完整d
咁我即刻閂左iPad個wifi 驚佢一sync又少左
諗住開個新嘅apple id 再張iPad相up上iCloud

想問如果入新apple id(iCloud)
我iPhone上面舊果d相(iPad都有)
洗唔洗del哂佢先

另外再問除左iCloud 有無其他backup好推薦
比佢嚇到怕我知我on9
搞撚左成晚 無教好訓
唔撚係丫
Icloud 都出現呢d 低級錯誤
Thx
有無得直接係電腦down完就落photo.app?
應該係我自己手殘做錯step
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞