【豐澤故障】標錯價能否取消交易? 律師:若豐澤已收錢,買家勝訴的機會較大

934 回覆
496 Like 20 Dislike
其實香港便利店有得買Prepaid MasterCard
tap n go ?????
咪係囉 出貨咪當執到 唔出貨退返你比嘅錢咪當發咗場夢
你上面講香港嘛
EPS個模式好似只係做實體店
類近既就係PPS, 但其實paypal都可以連銀行卡
比APPLE CUT單果彈唔見班乞兒話告APPLE 既 ?
打先講得
惡到 連登幾時變到去做先講得,由頭到尾最嬲就係你
無記錯 citibank saving 果張visa 係debit card,直接響戶口扣數,不過唔知而家仲有無
顧問呀靚仔
OK, 俾你去下一級既法庭玩, 玩律師你玩得起咩?
你交易總額都唔過5萬
APPLE好似係見你同一個地址買好多部先CUT, 同埋人地一早講左每個人限買2部, 你用同一個收貨地址/同一張信用卡, 佢check到咪cut你多左嘅單
搶平貨有幾劣根性?
除非買家係用非法行為改價錢姐
唔明點解大家會指責買方
誠哥撚狗
我係誠哥呢 就捐哂d 298蚊貨
比社區中心社福機構
跟著話你地訂果d
要等2100年先拎得
個問題又返返去hold limit 當唔當完成咗交易,cut唔cut得囉
舉例部電視值三萬,系統出錯標價三百,交易成功之後對方退款取消交易,咁我實際損失幾多?
咁所以你做唔到誠哥 比錢個陣幾時送貨
講實左
記得之前SONY 好似就係咁無事

大家都以為佢標價係OFFER
原來我話要買既時候個個先叫OFFER, 收錢先係ACCEPTANCE
所以如果真係收左錢, 基本上就成立左.
我又想睇下佢點樣嗰陣比到部全新運作正常嘅既機我
佢好似仲緊張過誠哥
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞