【豐澤故障】標錯價能否取消交易? 律師:若豐澤已收錢,買家勝訴的機會較大

934 回覆
496 Like 20 Dislike
你贏咗再講啦 做人做到你班人咁撚肉酸仲大大聲
告你就告啦
周圍貼post你就贏到咩
唔撚敢行動就唔好咁撚肉酸大大聲
努力搵多幾舊錢好過啦
咁鍾意將d情況講到咁極端
咁一個呀婆賣佢車紙皮比你 之後佢話講錯價錢要貴廿蚊 你係咪都要告鳩佢?
小額庭咪法庭囉on9仔
佢既例子唔極端喎,用賣樓人比喻誠哥集團
輕手咗好多tim
海關發言人則回應指,就今次標錯價事件,海關暫未有接獲相關舉報。

完啦好嗎

送300元網上用禮券,今次好過賣廣告
你係網上CLICK兩野有咩合約?你自己睇返啦,屎片?D合約一定有個交易完成既說明,例如你買野單上係寫"貨物一經出門,絮不退換",呢個其實就係說明交易以你出門為完成。

公司交貨都未完成啊,係要貨銀兩訖先叫完成啊,呢D已經係商業規則啦屌你,有D公司寫明交左貨你未俾錢D貨都仲未屬於你,當然你無錢佢未必追得返D貨(你都用左/轉左手)呢個後話。

我相信大部份既零售都係貨物出門先叫完成,而網上購物好多都係貨未SHIPPED就可以取消,咁好明顯貨係SHIPPED先叫交易完成,岩岩係IHERB就係佢老味等左成個星期先話缺其中一件貨唔運俾我,CANCEL佢老味啦,你ORDER左就諗住一定有?

如果你連呢D都唔攪清楚就話想告豐澤真係你ON9!
買家係律師就好玩 唔係玩條毛咩, 分分鐘輸埋堂費
龍門任佢搬既姐 有定冇, 邊個知?
ssp 電腦節1蚊電視係假嘅?
係咪obvious 係你定
嘩你好聰明喎
小額係申索,叫你告上區域法院
循民事,記得告
咁我想問下喺收銀處比完錢但未出門
然後突然有個匪徒搶走左件貨
呢個時候件貨的所有權係屬於邊個?
佢究竟係搶走鋪頭的貨 定係搶走我的貨?
你想ARGUE貨物出門,絮不退換?
我另有寫貨銀兩訖,呢個先係商業上既原則,即係一手交一手,大家都過晒手先叫完成,錢係VENDOR,貨係你。
至於你係舖被人搶走,都係手交手,記得以前電視出過茶記有條人放低D錢係收銀檯,收銀未得閒收就被人搶左錢走,都係當條友既錢被搶唔係茶記。
洗你教?
有冇人報咗海關
已經報左消委會,睇下點先,傾唔掂應該會轉介去海關
我都報左
其實買賣雙方都無問題,各自爭取自己權益,所以個個基本上都佢地想拎咪告囉
我都報咗 睇吓七日後點
同樣道理
如果商家有得賺 一樣會追討消費者
我真係諗唔透點解有人唔做要做狗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞