【豐澤故障】標錯價能否取消交易? 律師:若豐澤已收錢,買家勝訴的機會較大

934 回覆
496 Like 20 Dislike
問題係琴日個post 有人識玩, 用debit card
我做網購公司 cut單當食菜 唔知做乜個個打哂丁
Btw之前好似有人話如果佢懷疑買家唔係最終用家可以拒絕出貨?
利申 唔係我
咁又好認真,其實apple cut單手法一直都有問題 只係冇人出聲講姐
留名連登大勝豐澤
大律師講嫁大哥,你又唔係又想講買家犯左法呀
This is china hong kong
DEBIT CARD唔熟
唔知係咪即刻令到對方收到帳
佢見報唔洗真係出黎嫁嗎,電話訪問十分鐘搞點啦
唔好意思
佢扣左你數 唔代表豐澤已收你錢

其實根本同有無收錢係無關係

只要出左交易已完成既message 已代表交易已完成。雙方都要找數
死喇連登咁多成功人士要告,誠哥今次破產都唔掂
credit card 原理上係銀行幫你買野, 而debit card 係商戶直接收你戶口入面嘅錢
好似係
張相都夠曬環保
告到誠仔派錢俾全香港人
如果hold limit都唔叫完成,你平時出街買野肯比你拎走?
呢個係商家放你走, 佢係信VISA MASTER, 唔係信你
有無business law撚討論下
我理解就係本身豐澤係Invitation to treat
而買家比錢就係以標價出offer
豐澤收錢就係acceptance
所以收左錢=contract 成立=豐澤要履行承諾
否則買家就可以告得入佢
踩香港 笑台灣
5毛新口號
宜家仲有冇得買
圖呢
正好証明已經完成交易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞