【豐澤故障】標錯價能否取消交易? 律師:若豐澤已收錢,買家勝訴的機會較大

932 回覆
494 Like 20 Dislike
其實信用卡好多只係入左機, 未翻單, 所以其實係未入帳落信用卡個度
所以成交好大機會都仲係無效

問題係琴日個post 有人識玩, 用debit card
你落單係hold左你張卡個錢咋嘛 一日未發貨一日都未扣錢

D人以為收到信用卡通知就係豐澤扣左錢

我做網購公司 cut單當食菜 唔知做乜個個打哂丁
Btw之前好似有人話如果佢懷疑買家唔係最終用家可以拒絕出貨?
利申 唔係我
我支持告鳩誠誠架

不過想問下 credit card hold limit 算唔算已完成交易先?手續上賣家未收到錢架喎,prepaid card 就唔知啦

如果hold limit 已經算完成交易,其實俾apple cut 單都應該有得告?

咁又好認真,其實apple cut單手法一直都有問題 只係冇人出聲講姐
留名連登大勝豐澤
自慰 post?

大律師講嫁大哥,你又唔係又想講買家犯左法呀
法援幫唔幫?
香港人狗都不如,俾誠哥壓榨左咁耐,依加俾個機會你反咬佢一口,反而講到殺人放火咁,打工打到傻撚左

你估班正義撚真係咁撚道德咩
佢地嬲緊自己點解顧住打飛機 買唔撚到咁撚筍

連登仔唔抵得 仲緊張過李嘉誠

This is china hong kong
其實信用卡好多只係入左機, 未翻單, 所以其實係未入帳落信用卡個度

DEBIT CARD唔熟
唔知係咪即刻令到對方收到帳
點解咁多人反而屌網民??
又唔係偷又唔係搶,明明係豐澤自己個問題黎
點解要屌返網民轉頭?

利申:我自己都無係豐澤買到,事後先知

統戰緊你唔明嫁啦

好多打手同五毛搵位入
Fb ig 果d 就葡萄撚
呢條友次次講緊d野都係講theory

睇下現實情況先啦

有冇法律界巴絲知佢執業水平
成日見報,好似唔使打官司咁

佢見報唔洗真係出黎嫁嗎,電話訪問十分鐘搞點啦
我用支付寶比錢就一定扣左數

唔好意思
佢扣左你數 唔代表豐澤已收你錢

其實根本同有無收錢係無關係

只要出左交易已完成既message 已代表交易已完成。雙方都要找數
死喇連登咁多成功人士要告,誠哥今次破產都唔掂

credit card 原理上係銀行幫你買野, 而debit card 係商戶直接收你戶口入面嘅錢
好似係

EPS 都算係debit card
呢條友次次講緊d野都係講theory

睇下現實情況先啦

有冇法律界巴絲知佢執業水平
成日見報,好似唔使打官司咁

佢見報唔洗真係出黎嫁嗎,電話訪問十分鐘搞點啦

張相都夠曬環保
告到誠仔派錢俾全香港人
我支持告鳩誠誠架

不過想問下 credit card hold limit 算唔算已完成交易先?手續上賣家未收到錢架喎,prepaid card 就唔知啦

如果hold limit 已經算完成交易,其實俾apple cut 單都應該有得告?

如果hold limit都唔叫完成,你平時出街買野肯比你拎走?
我支持告鳩誠誠架

如果hold limit都唔叫完成,你平時出街買野肯比你拎走?

呢個係商家放你走, 佢係信VISA MASTER, 唔係信你
有無business law撚討論下
我理解就係本身豐澤係Invitation to treat
而買家比錢就係以標價出offer
豐澤收錢就係acceptance
所以收左錢=contract 成立=豐澤要履行承諾
否則買家就可以告得入佢
點解咁多人反而屌網民??
又唔係偷又唔係搶,明明係豐澤自己個問題黎
點解要屌返網民轉頭?

利申:我自己都無係豐澤買到,事後先知

統戰緊你唔明嫁啦

好多打手同五毛搵位入
Fb ig 果d 就葡萄撚

踩香港 笑台灣
5毛新口號
宜家仲有冇得買
連登班生蕃開始唔睇法律 反而係以「核突過支那人」呢啲論調黎批評啲有道理嘅人去告啲大商家

呢啲就真係同支那人無分別
岩岩收到email
你於豐澤網上訂購的貨品已送抵分店

圖呢
我支持告鳩誠誠架

呢個係商家放你走, 佢係信VISA MASTER, 唔係信你

正好証明已經完成交易
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台潮流台上班台財經台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台成人台黑 洞