【豐澤故障】標錯價能否取消交易? 律師:若豐澤已收錢,買家勝訴的機會較大

934 回覆
496 Like 20 Dislike
2百幾可以買到Apple watch , 當佢地真係夠姜告人,人地只要plead mistake根本即刻收皮,T and C 都唔使講。
enjoy都係hold
啱啱打咗俾豐澤
佢話而家統一做法係退錢
邊可能壟斷 只係冇人開姐
你唔介意 入紙告民事
我試過offline 都因為店員標錯價 最後佢有送到貨畀我 皆因為畀晒錢 佢個價係成本都掂唔到 但我手上有invoice 可追討
但online 唔同 買樣野廿幾條款項有冇睇清楚 所有會員註冊 佢一早已訂明
我們會盡一切努力確保電子商店上所列載的貨品價格、資料和大小均已更新。我們保留權利可更改貨品的價格而不作另行通知。我們可根據存貨供應,全權決定是否接受所有訂購

取錄佢註冊會員條款
全部戴晒頭盔
佢地嘅世界豐澤大蝕錢大平賣割喉式減價,而事前無講係清倉執笠咁去賣貨,係好合理
邊有搶哂咁誇張
其他區我就唔知
但臨打風前我樓下有舖頭賣正價大把貨
外國公司已經送左唔知幾多次錯價貨畀我
但同時因為咁,我之後一路繼續用同一間公司
一來畀佢賺返
二來會地肯認係自己問題,我用得開心
香港debt card 銀行只有Citi
其他係私人公司黎 最出名tap and go
留名睇班乞兒有幾肉酸
但其實個律師話只要佢收左錢就好大機會輸
所以真係睇佢有冇收到錢
收到錢應該就係代表接受左訂購?
呢啲你執到咪當賺到 唔係應份
因為佢地冇份
咩小便宜
第日你買樓
人地寫多個零
申請破產嗰陣記得唔好話係賣家問題
係喎,咁到時就係人地貪你小便宜
咁小便宜就豪左佢啦

一部ok了
平時屌臭大陸人幾無道德既連登仔
一有小便宜就據理力爭拎左著數先
樓宇買賣好似一定要經律師手?
到時就算要賠
應該係律師賠而唔係買家賠
冇架 除非同上面巴打講 debt card 但debt card 唔係即時過數 因為冇得hold 起 佢sure 有貨畀先扣
credit card 就預先hold 起 再等賣家出order 收錢先過 由頭到尾 你當銀行係第三方公平起見 賣買有保障 雙方收錢收貨
no, i mean if i were them , i will provide this offer to make those customers happy. The GPM of the buiness shall be around 25%, if i turn it to 20% more coupon, it would be like 16% off on items sold, which I can still make ~10% GPM on your purchase.
我好耐無打機,部腦正正係十年前個人仲賣緊電腦硬件臨唔做之前自己砌,雖然而家幾個月都唔開一次機
告人美國佬最出名
唔見有人話核突過支那人
唔告正柒頭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞