【豐澤故障】標錯價能否取消交易? 律師:若豐澤已收錢,買家勝訴的機會較大

934 回覆
496 Like 20 Dislike

去到門市話冇貨
wiki show 2006年既 intel 係 C2D E6600,
1080p mon 都唔記得普及未
你真係仲用緊?
起碼2030年唔會係合理時間內
定係你覺得2030年係合理?
等幾日再唔送貨就打上去屌佢哋
你講到咁遠,其實已經反映成件事問題好多
Commercial certainty咁去理解offer and acceptance已經錯晒
就好似postal rule係網絡年代唔會再apply一樣
你嘅舊式concept係網絡年代要adjust一下
噤到8部
啲港奴真係 佢hold 住人地大筆錢10年,買基金債劵都賺撚死啦,如果個個都話大減價引你俾錢跟住一直話缺貨,咁唔係詐騙係乜。戇鳩鳩
你覺得個金額合理?
完全晒畀錢?
退錢你有乜損失?
你既合理同佢既合理唔一致仲叫合理?
而家狀況如何
信我
豐澤應該咩都唔畀就 cut 你單 / 要你 cut 單。
Mistake. 完。

唔好玩啦,傻既都知標錯價錢啦
賣家冇收錢 hold 十年 銀行都唔理條數 再講 消費者信用咭hold起唔代表要畀錢只係信用咭㭴扣起條數
明明成單野唔合理就屌人港奴 搞鳩笑
留名等睇cut單
合唔合理係法官用普通人的角度去睇
以我所知只要合約成立(滿足訂立合約的條件)
就算代價只係1蚊都好
法官都唔會理個價係咪合理
下次打風有人賣八十蚊卷膠紙唔好再話趁火打劫貪小便宜
人地都係明買明賣
外國公司就多數照落單出貨,怕打官司輸個名臭埋,班客會識團結抵制唔幫襯

香港大公司9成cut你單,因為佢地公司實一早加哂條款話擁有最終決定權,公司名臭唔臭都大把人照奶照幫襯,更加唔怕你會夠膽打官司
咪係,典型contract law問題,講左去offer and acceptance
哂9氣啦,最多退錢,第一日識香港商家?
人地預計姐
拖你幾日跟住未取消你個order囉
你去Google搵下新聞事例就知你所知嘅係假嘅
認真?
真 當年97明知班人冇錢俾到都要追差價 肯定唔會咁好人
冇買到都咁用心 辛苦你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞