【豐澤故障】標錯價能否取消交易? 律師:若豐澤已收錢,買家勝訴的機會較大

934 回覆
496 Like 20 Dislike
個email 係confirm 收到你既order (offer)
唔代表佢accept左你
如果證明到佢收左你錢
就代表佢accept 就有contract binding
吓 7仔/OK有得買Prepaid Mastercard/Tap and go gift Card喎
如果 如果我係誠哥我一鳩今日出哂貨比你地再每人送多十萬
仲有我講既係如果因為咁告鳩豐澤好核突
無講過襯人出錯買平野係核突 如果琴晚我見到我都會買
佢出貨就當賺左 唔出貨就當發左場夢
鳩UP咁講
有人玩認真, 真係去告上法庭, 你話俾人HACK咪要拎晒D LOG出黎證明你俾人HACK, 無既話點算
visa=中間人
買賣雙方各有-個户口於visa
visa信你,所以你唔洗即刻入錢去visa户口,就算你走數,visa-樣照比錢賣家.
成日話簽卡不等於完成交易既人,你試下簽卡成功後打去卡中心cancel交易得唔得?
咁咪睇下邊個啱囉, 香港法治社會嚟㗎嘛
好多大種乞衣
如果我係誠哥,就照出貨,再扣起IT部個雙糧找數
我買咗三部75吋電視廿幾萬!我仲以為香港d屋細,豐澤入咗貨責咗貨賣唔出,要平賣散貨,真誠合理期望佢係減價促銷,我所以正式經信用卡房口付款
岩, 但係商戶事實上未去清機翻單既話, 即係未有拎番條數過黎(我唔係講緊入數到商戶既戶口), 即係貨銀未兩訖
呢個真係唔得,我試過,佢話要搵商戶取消交易,btw, 你個「戶」字咁特別既?
你贏到官司只係代表你係法律上係有理據
唔代表你份人係光明正大
唔關事,debit card 都係間公司hold住條數
我五部再加電腦呀
誠哥比d誠意呀
應該要扣幾年既糧+雙糧先找到,$298 買 Alienware 喎

冇睇post
一件都買唔倒
你都去隔離劣根POST講啦
留番呢個POST講下法律觀點好無?
利申:支持落單無問題, 但人地CUT單都唔應該嘈嘞
條數已經係賣家於visa之户口
緊係唔得啦,你取消交易或者唔承認交易,銀行就會去信要求商戶出返當時你簽果張單,如果商戶出到張野你就一定冇得走數
你真係同metoo失敗嗰班婦女團體一樣
就係應該要清機翻單先會去到賣家既VISA戶口?
對著班人 咁認真做乜
班友都係等條水魚出手請律師
自己係個mon面前等著數
佢一個相關案例都唔quote,將網上購物同實體店作比較更加係壞嘅類比
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞