【豐澤故障】標錯價能否取消交易? 律師:若豐澤已收錢,買家勝訴的機會較大

934 回覆
496 Like 20 Dislike
係咪拎到著數。9成炒魷魚啦
Back office 同CS 有排做
班Top management 應該頭痕緊
估10-20k 好啲
訓醒未。 Sony z9 既 TV. 75 吋你睇下幾錢先啦
一次郁到咁多件貨
大機會係IT狗做data patch做柒左
如果買咗51部iphone果個巴打真係出貨,當5000蚊賣比先達佬有25萬收 一夜致富 買到見得下人嘅房車
蝕2億 好快會執
邊個話postal rule喺網絡年代唔apply
Electronic Transactions Ordinance入面係借用咗呢個concept去規管email等嘅即時通訊

算啦 唔同你拗啦
講咁耐連邊個係offeror同offeree都分唔到
我見唔到而家任何一個case law係唔apply呢個咁基本嘅principle
2億就執 誠哥唔係兩億都比唔起咁肉酸呀
數字遊戲,誠哥免租一年就得,盤數整得靚啲唔洗交稅
啲咩外星人, MacBook, XPS, iMac Pro, 6,70 吋電視, Song a9 a7...
Sony
快d 告啦, 買定花生

淨係呢張單 原價都7萬幾
利申預左佢會Cut 更。 當Christmas prank
誠哥攞出貨蝕果舊錢打官司打幾年拖撚死班蟻民
夠膽咪攞副身家出黎同誠哥玩囉
用支那寶俾錢 已經退左款
當冇事發生
買一兩部可能都要諗諗用咩理由cancel嚟
但如果入幾十部嘅話應該可以即刻用呢條term cut單
5.1 Basis of supply: we only serve and deliver products to end consumers. We are not selling our products for re-sell purpose. If we have grounds to believe that you are not purchasing our products as an end user, we reserve the right to decline or cancel your order.
誠哥又贏,賺係佢嘅輸就你地
同呢啲人拗冇得拗
佢地剩係識recall返上堂/書既野
根本連基本concept都未攪清楚
一鳩就 mistake 完
都戇撚鳩
易賞錢積分過左數 咁算唔算係交易成功
有啲巴打覺得告唔到,分析吓原因,都俾人話護航 / 打手

其實如果覺得告得到咪行動,洗乜理人點講
咁最少都賺咗易賞錢積分...唔知會唔會扣翻
【18:21】消委會認為消費者網購時以網店標示的價錢購買貨品,付款後商戶應按時送貨,如最終商戶決定不進行交易,消費者有權追討。
無知一問,扣錢只係信用卡hold起左筆數而豐澤未收到錢既話都當佢係acceptance,bind左個contract?
有d人正常,有幾個就唔知豐澤既人放風定酸鳩人,你留意下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞