【豐澤故障】標錯價能否取消交易? 律師:若豐澤已收錢,買家勝訴的機會較大

934 回覆
496 Like 20 Dislike
你唔好扯開話題先
利用人地出錯去執平貨 人地唔肯出貨而告鳩人
成件事唔核突?
打小額錢債出乜手請律師
公字我贏 字就你輸
搶唔核突 吿先肉酸
誠仔只求打個和,大家開開心心過聖誕😔
唔怪得香港死都唔行debit card
咁去同誠哥打到終審囉 睇下律師費貴定10部雪櫃貴
乜呢家豐澤仲係誠哥搞咩
佢一日未死好多野佢都係最後話事人
來來去offer and acceptance唔係issue
有contract都可以因無meeting of minds而void ab initio
呢位打刑事無打民事嘅前檢控官提都無提過
顧問 唔得?
打先講 得把口
呢個話題咪就係標錯價能否取消交易
唔係道德問題啊
咩呀?EPS咪debit card
搞到成個post嘅人錯晒重點,講debit定credit card
其實debit card 畀錢,都係公司hold住條數
誠哥賣中環中心賣咗402億,接佢貨d買家可唔可以講買樓系統計算出錯,可以取消交易退還已付款項
但佢唔收EPS嘛⋯⋯
同李嘉誠打官司會有得贏
點解叫漏洞?
標價錢既係賣家唔係買家喎
網絡開庭 得既
只係唔會去到商戶既銀行account到
未清機 條數係account receivable 係可以隨時收。
清機係話俾信用卡公司聽我要收數啦。
呢個時候信用卡公司先會係你信用卡扣數。
唔完全一樣,外國果隻係debit master card
功能上同信用卡一樣,可以係網上購物
屌咪係,網上購物比喻實體店,真係F都似
Mistake咁重心都唔提,講有無formation of contract
明明重點係有無meeting of minds
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞