【豐澤故障】標錯價能否取消交易? 律師:若豐澤已收錢,買家勝訴的機會較大

934 回覆
496 Like 20 Dislike
你快啲幫人搞埋啲手續啦

海關消委會嗰啲快啲幫人啦 貼啲link出嚟啊

教下人點樣步啊

放心喎 都未qualify唔會有法律責任個喎
其實唔明你咁上心做乜都唔知你既意圖係乜,係咁講告唔入又成,告唔告得入同人地告唔告唔洗你教啦,d人問可以點做可以做d乜,係要建議唔係要告唔入嫁告唔入嫁
告未呀
咪睇下豐澤夠唔夠薑send email講明唔出貨囉
Contract 未breach 告你老母咩
就算真係告 draft statement of claim 唔洗時間呀?
你估你小學舉手告隔離位過界呀
況且仲有更加低成本既海關消委會可以揀
樓上有巴打講左已經投訴左啦
呢招唔work架柒頭
香港人慣撚左屎忽痕
會俾你大兩大就怕麻煩咩 含啦
咁就梗係食花生啦

問可以點做啊 消委會海關囉搵定律師囉

咪叫你搵囉
留名代笑
有人問你咩屎忽鬼
定睇唔到你上面啲論點幾廢俾人收皮
其實係好多人做左野冇係度講姐,因為係度嘈同事實出黎結果關係
搵左又要同你回報咩毒撚
推到1001都冇人去告鳩佢 網上天下無敵,現實。。。?
咪睇下豐澤夠唔夠薑send email講明唔出貨囉
Contract 未breach 告你老母咩
就算真係告 draft statement of claim 唔洗時間呀?
你估你小學舉手告隔離位過界呀
況且仲有更加低成本既海關消委會可以揀
樓上有巴打講左已經投訴左啦
呢招唔work架柒頭
香港人慣撚左屎忽痕
會俾你大兩大就怕麻煩咩 含啦
其實係好多人做左野冇係度講姐,因為係度嘈同事實出黎結果關係
收左?收你老母呀
而家剩係出左email offer呢個選擇俾人
邊撚度收左?拎張優惠卷黎睇下 拎唔出死全家
其實佢地好似已經寫到“我違約 最多退錢 你唔可以告我 但你違約 我可以強制要求你交易”咁霸道
冇理由可以咁霸道
而且都冇理由彈出彈入一時話合約存在 一時話合約唔存在

如果上到庭法官判左合約未成立
即係大家可以視乎法官點界定合約幾時成立而決定退唔退錢
好心你啦
依家叫人告又唔得呀
支持佢啦咁有理據唔好要$300現金券屈多啲錢啦嘛

希望你qualify 到啦呀法官
做得好
乜都報哂佢就得㗎啦
咁遲啲就有多啲野笑啦
千祈唔好收囉 所以咪叫你
你係咪唔撚識字啊
咁你點qualify
應該咁講,係豐澤自己入300蚊電子卷落人地豐澤戶口,但唔等於人地接受,都冇得拒絕,因為豐澤格硬黎 同收左係兩樣好唔同既事黎
等笑先
不合理條款係法律上可以被視為無效
詳情當然每個case未必一樣要等個官判斷

但我可以講
如果真係有人告
個官好大機會判消費者贏
因為消費者處於弱勢一方已經係common law公認
如果咁樣都判豐澤唔洗承擔責任
呢個案例會有好大影響
變相令以後既商業行為有灰色地帶俾人無限彈弓手
我相信豐澤上到cfa都會輸
如果唔係歡迎拎我黎鞭屍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞