有無巴絲打鐘意玩P社啲戰略game?

1001 回覆
96 Like 7 Dislike
你狂衝天災事件佢咪出
你可以唔理
total war 算啦
呢隻太重口味
其實stellaris後期除咗天災之外都無咩好打
打其他國家無咩挑戰性
戰略game大部份都係咁
你知冇人贏到你就冇心機玩落去
希望新個隻羅馬唔好好似east vs west咁出唔成
唔知邊個patch開始已經冇見過
我Eu4後期多數打coalition war
一個單挑全歐洲
P社除左無限DLC呢樣野,係極高質
hoi3研究左勁耐都唔識玩,hoi4掉轉太易
淨係玩過 heart of iron2
佢啲DLC都高質,買齊完全係另一隻game嚟,呢樣嘢好過EA好撚多
多就多,但係垃圾dlc又唔算多,大部份都襯得起個價,咁嘅話我覺得可以接受
我有時唔想用腦玩會特登開個save係用cheat玩
可以做到平時做唔到嘅嘢
eu4最新個development diary改咗勁多野,依家有批國家好似明,日本依啲唔可以再變做其他國家
個事件好似要burgandy無繼承人先會出現,仲要係1500年之前
大國太簡單,小國太難
轉culture之後先變其他國家都唔得?
有個list,只要係個list入面就唔可以變,除hre依類之外
除咗stellaris之外,p社隻隻戰略game都可以學到好多嘢
HOI 3個HQ系統好撚煩
Vic 1 手動分割pop
手動轉人口職業
睇完WIKI 原來一係打緊仗輸人地75%SCORE/冇繼承人 一係和平但穩定度係負數

前期burgandy有幾難會輸 除非好運到同法國開拖
Vic2以前玩過一陣,但幾日內就handle唔到,棄game,learning curve太過份

前幾日重新接觸,要上網自學,自修Vic2經濟學,Vic2科技史,Vic2政治學

用Belgium重新出發,頭1~2次都棄左,依家第3次,你地支持下我,Vic2真係太難

玩過但唔係好識玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞