有無巴絲打鐘意玩P社啲戰略game?

1001 回覆
96 Like 7 Dislike
我 1938年用元首,只能速攻荷蘭,無辦法同印尼交戰到啦,
所以佢改版後,只能眼白白睇住印尼變成我傀儡國,到爆機時好篤眼篤鼻。
中立 / 民主國家開戰嘅規條太煩。

拿拿聲轉做法西斯,然後中原無雙啦
其實如果原版既話,你唔需要轉政體,到國共內戰時候英國會邀請你加入同盟國,到時就ww3
你轉法西斯政權既話其他國家緊係睬你都傻啦 以中國人力資源黎講,法西斯線既7% manpower其實可有可無,中國只係缺乏工業能力
DLC既仲簡單,一開始直接行安內線吞併軍閥,順手拎陸軍經驗清debuff,軍隊行10寛全步兵師帶工兵連,只要識部隊輪換防禦回復組織度,ai打你應該一格都打唔入,等ai日本人力裝備損失得七七八八就可以平推,最遲都係1939年頭左右將日本推落海 到時慢慢跟返dlc 中國focus tree想點玩都得
民國行10寛全步兵,絕對可以喺開戰前訓練到100個左右步兵師足夠守海岸線同幫閻錫山手守山西,而且北方基本上全部都係爛地,加上山地地形優勢ai點都唔會攻得入
如果你話多人就無計 日本一定可以贏硬,玩民國但求拖得日本南侵幾耐得幾耐
估唔到好多人有玩P社GAME

HOI4我估要慢慢繼續等佢龜速出update先會變到好似EU4果D咁多元化
我玩EU4次次都係輸喺調兵能力同分配唔夠AI快 大家會唔會喺呢方面有少少skills
有dlc可以試下玩滿洲國, 用溥儀復國
共狗真係負資產黎
我守日本多數會守係碼頭既前一兩格,佢地登陸戰多數都係上去碼頭到。之後後面包返去佔返碼頭到cut佢補給線同撤離唔到返日本,包死登陸D兵殲滅,試多幾次佢地就冇哂兵。
仲有呢到會唔會有興趣連機,難得有同好玩P社既戰略game。eu4 hoi4 stellaris都得架
威廉德意志、奧匈同復清玩極唔厭
我決定跟你方法玩多次中國
要試幾次架,首先你要滿洲大前線要守到先。仲要分兵守8個碼頭,好考你既控兵同整隊(車隊or light tank 行快D包後)既能力,有時時間較太快會控唔切。
岩岩我諗住唔開united front自己單挑
結果由山西開始比日本一路突破落黎
又要再開過
不如開個hoi 既tg group?
玩hoi上左手就可以玩下有難度挑戰性國家,試下芬蘭,盧森堡,波蘭,奧地利
識玩一定玩圖瓦
暗榮點睇?
尋日玩返 Darkest hour
都唔知點解自己要曬錢買hoi4
波蘭好玩啊,打死左立陶宛,建立波蘭立陶宛,之後係蘇聯既地區有核心。只要蘇聯同你宣戰,有核心地區進攻同防守加成,反攻返蘇聯,之後打返落去中國同日本。

不過咁都係唔夠德國打
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞